Odpowiedz

Bankomat za granica a konto walutowe

Czy jak skorzystam z bankomatu za granica to zostana przewalutowane zlotowki czy kwota zostanie pobrana z konta walutowego jezeli skorzystam z karty visa zblizeniowa z podlaczonym kontem w tej walucie 

Odpowiedz
0 Lajków
CiekawaOsoba432
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
1
22-06-2025
Wiadomość 1 z 2 (1 158 wyświetleń)

Re: Bankomat za granica a konto walutowe

To wszystko zależy od tego jaką wybierzesz walutę wypłaty na bankomacie, czy zaakceptujesz przewalutowanie po kursie urządzenia oraz czy na koncie walutowym będziesz miał wystarczające pieniądze na wypłatę.

Jeżeli np. masz podłączoną kartę Visa Zbliżeniową do konta walutowego euro i na bankomacie wybierzesz 100 euro a na koncie walutowym też będziesz miał min. 100 euro. Nie zaakceptujesz przewalutowania, to wtedy pobranie będzie z konta walutowego bez przewalutowania. Prowizja za wypłatę euro w kraju Unii Europejskiej wynosi 10 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
677
124
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (1 038 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: nowy system bankowosci internetowej

Prawdą jest, że przestępcy potrafią nadpisać nadawcę wysyłanego SMSa, który będzie wyglądał jak wysłany z ING. Jednak nie potrafią wysłać w imieniu banku kodu autoryzacyjnego, którego można użyć w apl

...

06-12-2025
Re: Re.: Blokada konta przez brak oświadczenia

Trudno nam się tutaj odnieść do Twojej sprawy. Natomiast jeśli nie zgadzasz się z odpowiedzią na reklamację, to możesz się od niej odwołać. Możesz też napisać do nas na czacie, po zalogowaniu w Moim I

...

06-12-2025
Re: Re.: Blokada konta przez brak oświadczenia

Trafiłem na ten temat w  "społeczności ING " bo szukam rozwiązania problemu . Też spotkała mnie blokada konta przez brak oświadczenia.  Zablokowane konto - na początku to się z tego śmiałem ale teraz

...

06-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy