Odpowiedz

Zmiana pracodawcy a limit odnawialny

Dzień dobry, w lipcu 2024 roku zawarłem z bankiem umowę na limit zadłużenia w w koncie (limit odnawialny) na kwotę 18.000 zł. Limit ten jest częściowo wykorzystany, jest sukcesywnie spłacany, zawsze wywiązywałem się z postanowień umowy o limit. Przy zawieraniu umowy o limit posiadałem umowę o pracę na czas nieokreślony. Z dniem 31.12.2024 r. ta umowa o pracę na czas nieokreślony zostanie rozwiązana na mocy porozumienia stron. 1 stycznia 2025 lub 2 stycznia 2025 zostanie zawarta nowa umowa o pracę, również na czas nieokreślony, z wyższym wynagrodzeniem za pracę, jednak u innego pracodawcy. Proszę mi powiedzieć czy zmiana pracodawcy w jakiś sposób wpłynie na limit odnawialny i czy bank nie wypowie umowy o limit? Czy muszę dostarczyć bankowi dokumenty związane ze zmianą pracodawcy - np. moją umowę czy bank sam poprosi mnie o uzupełnienie dokumentów i wyjaśnienie?

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
Mateusz251
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
05-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (369 wyświetleń)

Re.: Zmiana pracodawcy a limit odnawialny

Przy limicie zadłużenia w koncie ważne są regularne, miesięczne wpływy na konto w kwocie minimum 1/6 kwoty przyznanego limitu. Zapewni to prawidłową obsługę debetu. W takiej sytuacji nowej umowy nie musisz nam dostarczać.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
184
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 2 (292 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: karta kredytowa a doładowanie Revolut

Hej, czy próbowałeś tej taktyki?
Udało się czy były problemy przy doładowaniu?
Jeśli się udało, to jaka karta i jaka kwota?

18-12-2024
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy