Odpowiedz
Opcje
- Subskrybuj źródło RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Przyklej wątek Wątek u bieżącego użytkownika
- Zakładka
- Subskrybuj
- Strona dopasowana do drukarki
Zmiana pracodawcy a limit odnawialny
05-12-2024 20:29
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry, w lipcu 2024 roku zawarłem z bankiem umowę na limit zadłużenia w w koncie (limit odnawialny) na kwotę 18.000 zł. Limit ten jest częściowo wykorzystany, jest sukcesywnie spłacany, zawsze wywiązywałem się z postanowień umowy o limit. Przy zawieraniu umowy o limit posiadałem umowę o pracę na czas nieokreślony. Z dniem 31.12.2024 r. ta umowa o pracę na czas nieokreślony zostanie rozwiązana na mocy porozumienia stron. 1 stycznia 2025 lub 2 stycznia 2025 zostanie zawarta nowa umowa o pracę, również na czas nieokreślony, z wyższym wynagrodzeniem za pracę, jednak u innego pracodawcy. Proszę mi powiedzieć czy zmiana pracodawcy w jakiś sposób wpłynie na limit odnawialny i czy bank nie wypowie umowy o limit? Czy muszę dostarczyć bankowi dokumenty związane ze zmianą pracodawcy - np. moją umowę czy bank sam poprosi mnie o uzupełnienie dokumentów i wyjaśnienie?
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiadomość 1 z 2
(1 131 wyświetleń)
07-12-2024 11:00
Re.: Zmiana pracodawcy a limit odnawialny
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przy limicie zadłużenia w koncie ważne są regularne, miesięczne wpływy na konto w kwocie minimum 1/6 kwoty przyznanego limitu. Zapewni to prawidłową obsługę debetu. W takiej sytuacji nowej umowy nie musisz nam dostarczać.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj