Odpowiedz

Wakacje kredytowe +nadpłata...

Witam,chcialbym sie dowiedziec czy dobrze mysle i dobrze chce zrobic.
Otóż skorzystalem z wakacji kredytowych w msc sierpniu ,opcja dowolnych msc .
Kwote niepobraną zamierzam wykorzystać wraz z dołożeniem jakiejs kwoty na nadplate na dzień nastepny pobieranej raty tj.16dzien.
PYTANIE
Czy dobrze myślę ?nie bardzo rozumiem dwie opcje korzysci z nadplat ,,skrocenie okresu kredytowania z aneksem,i obnizejie rata.raczej niechcialbym aneksowac i placic za aneksy.gdyz planuje 1wsza nadplate dokonac 16.09 ,2ga 16.10 3cia 16.11 i 4ta 16.12
Odpowiedz
0 Lajków
Jacenty89
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
25-08-2022
Wiadomość 1 z 2 (3 628 wyświetleń)

Re: Wakacje kredytowe +nadpłata...

W przypadku nadpłaty kredytu hipotecznego automatycznie zmniejszamy wysokość raty - okres kredytowania zostaje taki sam.
Jeśli nadpłacisz kredyt, to do 3 miesięcy od ostatniej nadpłaty, możesz zlecić bezpłatny aneks w naszej placówce bankowej. Dzięki niemu ratę możemy podnieść do najwyższej, jaką zapłaciłeś przy swoim kredycie, a skrócimy okres spłaty.

Dopiero, jeśli minie okres 3 miesięcy od ostatniej nadpłaty, pobierzemy opłatę za taki aneks, i byłaby to wtedy kwota 200 zł. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
OlaM
Były moderator
Były moderator icon
81
13
26-05-2021
Wiadomość 2 z 2 (3 532 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy