21-04-2021 12:33
Wnioskowałam o kredyt, został mi udzielony, ale jako że wiązało się to z wizytą w placówce, jednak się nie zdecydowałam. Bank odmówił mi usunięcia zapytania w BIK. Nie widzę podstaw aby moje dane były przetwarzane, skoro nie ma żadnego zobowiązania. Inny bank nie robił w tej sytuacji problemu więc nie zasłaniajcie się Ustawą o prawie bankowym.
23-04-2021 13:42
Jeśli zapytanie wynika ze złożonego wniosku kredytowego, to jest ono przetwarzane w BIK również wtedy, kiedy nie doszło do podpisania umowy kredytowej. Podczas składania wniosku akceptujesz fakt, że na podstawie art. 105 ust. 4 ustawy Prawo Bankowe, bank jest uprawniony do przekazania do BIK informacji stanowiących tajemnicę bankową, w celu oceny zdolności kredytowej i analizy ryzyka kredytowego.
Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ
... 18-12-2024Nie mamy tutaj wglądu do systemu bankowego. Proszę, skontaktuj się z nami na czacie w Moim ING lub telefonicznie z infolinią pod numerem 32 357 00 69, tylko w ten sposób możemy przyjąć reklamację.
18-12-2024w dniu 18.12 robilem wpłate pieniedzy ok 19.10 nr wplatomatu R N E T S F 11 , kwota 900 zl , nie została zaksiegowana a bankomat przestał działać co jest z moimi środkami ?
18-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |