Odpowiedz

Spłata limitu zadłużenia

Chciałam się dowiedzieć jak to jest z tą splata limitu zadłużenia.. Jezeli mam wykorzystany limit na wysokość 8000zl, adostaje przelew na konto np. 10000zl, to do wykorzystania mam 10tysiecy + limit-8000zl? Dobrze to rozumiem?
Odpowiedz
0 Lajków
Magdalena27
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
22-05-2018
Wiadomość 1 z 2 (12 179 wyświetleń)

Re: Spłata limitu zadłużenia

[ Edytowane ]

Limit zadłużenia w koncie prywatnym to dodatkowe pieniądze, z których możesz korzystać w sytuacjach nieprzewidzianych. 
Każdy wpływ na konto automatycznie go spłaca. Spłata powoduje jego odnowienie. Czas, na który masz przyznany limit określa Twoja umowa kredytowa.
Poniżej przesyłam kilka orientacyjnych przykładów:

1. Jeżeli saldo konta wynosi 0 zł i masz limit 8 000 zł – możesz wykorzystać całą kwotę.
  2. Jeżeli wykorzystałaś cały limit – na koncie masz -800 zł – wpłynie przelew 10 000 zł. Automatycznie limit się spłaca. Masz wtedy do wykorzystania 10 000 zł (8000 zł limitu, który spłaciłaś i się odnowił + 2 000 zł własnych środków).
  3. Saldo konta wynosi 0 zł. Nie korzystasz w danym miesiącu z limitu, nie ma aktywności na koncie. Wpływa przelew 10 000 zł. W tej sytuacji masz do wykorzystania 10 000 zł własnych środków + 8000 zł limitu, czyli 18 000 zł. 

Pamiętaj, że to orientacyjne przykłady. Przy limicie raz w miesiącu – we wskazanym przez Ciebie w umowie dniu – naliczamy odsetki od kwoty wykorzystanego limitu. W zależności od tego, kiedy wypada data pobrania odsetek -  do wykorzystania będziesz miała kwotę pomniejszoną o nie.
Odsetki naliczamy za liczbę dni, kiedy korzystasz z limitu i tylko od kwoty wykorzystanej.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie :-)
PatrycjaT
Były moderator
Były moderator icon
307
69
29-01-2018
Wiadomość 2 z 2 (12 101 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy