11-02-2018 22:18
Witam piszę z takim otóż zapytaniem.
W listopadzie ubiegłego roku wszedł mi komornik na konto (tylko i wyłącznie na konto nie wysyłał informacji do BIK'u ) miałem zajęcie egzekucyjne które spłaciłem następnego dnia. Komornik zaraz po spłacie wysłał pismo że zajęcie zostało spłacone i konto miałem odblokowane już po 4 dniach. Pełna wypłata cały czas wpływa na konto i tu rodzi się problem. Po jakim czasie po spłaconym zajęciu mogę się starać o kredyt gotówkowy/kartę kredytową ? Ponieważ jak próbuję złożyć wniosek wyskakuje "
"
W BIK'u posiadam bdb historię kredytową (510pkt).
11-02-2018 22:25
12-02-2018 07:39 | Edytowano: 12-02-2018 07:42
12-02-2018 10:24
Nie jestem pracownikiem banku, ale znam przypadki gdzie tego typu komunikat pojawiał się podczas samej egzekucji, bądź do miesiąca po niej. Średnio po miesiącu można już było złożyć wniosek i otrzymać pozytywną weryfikacje. Znam te przypadek długo letnich egzekucji na 10-20 tyś w innych bankach i tam po spłaceniu produkty kredytowe miały pozytywne rozpatrzenie w przepisałach 6-10 miesięcy. Dodam źe Bik mieli paskudny . Mój post nie wnosi wiele, ponieważ znam takich spraw bardzo dużo, każda jest inna i ma inny koniec.
Skorzystsj z zakładki wiadomości w Moim ING, opisz sytuacje, możliwe że zawisło, coś w systemie. Warto się tym zainteresować i nawet spróbować wniosek złożyć w oddziale.
12-02-2018 22:38
Przez forum nie będziemy mogli udzielić Ci jednoznacznej odpowiedzi.
Skontaktuj się z nami np. przez Moje ING (Wiadomości - Napisz wiadomość). Sprawdzimy, co jest powodem decyzji negatywnej.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |