Odpowiedz

Pobranie raty w dniu wypłaty

Wzięłam pożyczkę gotówkową. Przy składaniu wniosku zaznaczyłam aby pobierano mi ją 31 dnia miesiąca, wtedy kiedy mam wypłatę. Myślałam że będzie ją pobierać wieczorami, a pobiera rano (blokada) przez co mam saldo na minusie. Dopiero wieczorem blokada jest zwalniana. Za jakiś czas chce wziąć kredyt hipoteczny. Czy wpływa to jakoś na moją zdolność kredytową, że mam saldo na minusie przez parę godzin?
Odpowiedz
0 Lajków
Karolinax
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
24-03-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 772 wyświetleń)

Re: Pobranie raty w dniu wypłaty

Standardowo środki na płatność raty blokujemy rano, a wieczorem księgujemy. Jeśli pieniądze na płatność wpływają w tym samym dniu, to wszystko jest w porządku.

Możesz też zmienić płatność raty np. na 1 dzień miesiąca - zrobisz to w dowolnym oddziale naszego banku.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
589
126
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (1 690 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing?

Powyższa rata brzmi jak informacja od laika dla laika.

Najem jest korzystniejszy finansowo na krótką metę. Płacisz za usługę korzystania z samochodu. Po zakończeniu najmu oddajesz auto i możesz wziąć n

...

29-01-2025
Re.: Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing?

Pamiętaj, ze rata leasingu może się wydawać niższa niż rata najmu, ale często są to jedynie pozory. W wielu przypadkach leasing oznacza zwiększone koszty ubezpieczenia auta - raz że leasing narzuca wa...

29-01-2025
Re.: Saldo z poprzedniego miesiąca przy zajęciu egzekucyjnym

Dzień dobry,
przez Społeczność nie mamy możliwości analizy tej sytuacji. Jest to ogólny kontakt.
Prosimy, napisz do nas na czacie w Moim ING od poniedziałku do piątku od 8:00 do 18:00. Specjalista od za

...

28-01-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy