Kredyty i pożyczki

Odpowiedz

Pożyczka vs kredyt - jak finansujecie swoje cele?

W jakich sytuacjach sięgacie po pożyczkę lub kredyt i na jekie cele je przeznaczacie?

---
Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
JoannaZ
Menedżer społeczności
Menedżer społeczności icon
171
135
10-08-2015
Wiadomość 1 z 3 (9 400 wyświetleń)

Re.: Pożyczka vs kredyt - jak finansujecie swoje cele?

Ja nigdy nie korzystam z kredytów, jak na coś mnie nie stać to oszczędzam, odkładam kaskę aż uzbiera się odpowiednia ilość co może czasem trwać długo... Dla przykładu mam jeden taki cel, odkładam na niego już 5 lat albo dłużej. Wiem, mogłem wziąć kredyt ale nie, nie i już Emotikon: Mrugający a swój cel osiągnę.
Odpowiedz
0 Lajków
pd
pd
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
36
31
29-10-2015
Wiadomość 2 z 3 (9 388 wyświetleń)

Re.: Pożyczka vs kredyt - jak finansujecie swoje cele?

Ile ludzi tyle podejść do pożyczki Emotikon: Szczęśliwy
podziwiam za cierpliwość.

Niestety mam odwrotnie. Wizja realizacji własnego marzenia za x lat, tylko i wyłącznie ze względów finansowych, skłania mnie do skorzystania z dodatkowego źródła.
Sentencja "nie odkładaj życia na potem" odzwierciedla moje podejście do pożyczki.
Odpowiedz
0 Lajków
stokrotka
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
3
3
30-10-2015
Wiadomość 3 z 3 (9 360 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Wpłatomat zatrzymał pieniądze - brak odpowiedzi z banku

Przekazałem prośbę o przyspieszenie odpowiedzi na Twoją reklamację do odpowiedniego działu. 

11-05-2026
Wpłatomat zatrzymał pieniądze - brak odpowiedzi z banku

W zeszły wtorek wpłatomat zatrzymał mi ponad 11 000 zł. Od tego czasu temat jest zgłoszony do banku, były też próby przyspieszenia sprawy, ale do dziś nie mam konkretnej odpowiedzi ani rozwiązania.

Num...

11-05-2026
12455zł - koszt wyciągu za zeszły rok z zamkniętego konta firmowego

Dzień dobry,

Z żadnej strony nie mogę uzyskać pomocy ze strony ING, więc próbuję tutaj. 22 kwietnia złożyłam wniosek o udostępnienie wyciągu za okres od 01-01-2025 do 11-01-2026. Dotyczył on zamknięte

...

11-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy