07-06-2017 12:10
Witam, byłbym zainteresowany pożyczką gotówkową z częściową spłatą zadłużeń w innych bankach. Pytanie brzmi czy to zwiększa odbrobine zdolność kredytową? Byłem u doradcy kredytowego i po wyciągnięciu szczegółowego raportu BIK okazuje się, że punktacja jest dosyć niska, a doradca nie rozumie dlaczego jest tak zaniżona skoro historia jest dobra, nie było opóźniej w spłatach itd. Podobno przejrzał raport bardzo, ale pierwszy raz spotyka się z taką sytuacją. Oczywiście wiem, że bank wyciąga raport BIK tylko pytanie czy analitycy patrzą tylko na punktacje, czy też sugerują się dokładniejszą analizą?
Pozdrawiam
08-06-2017 12:48
Każdy wniosek analitycy rozpatrują indywiduanie. Konsolidacja obecnych zobowiązań nie powinna obniżać zdolności kredytowej bo zaraz będą spłacone. Na samą zdolność kredytową składa się dużo danych. O zdolności kredytowej informujemy zatem dopiero po złożeniu wniosku.
Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025Witam,
Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny
... 12-12-2025