31-03-2017 15:55
Szanowni Państwo,
proszę mo wytłumaczyć, dlaczego nie mogę w moim banku - ING - wziąć w leasing sprzętu komputerowego? Słyszę od doradców, że problemem w takiej operacji byłoby "na kogo ma być licencja na oprogramowanie". Trochę nie rozumiem tego argumentu, ponieważ tę samą usługę leasingu w przypadku kupna komputera Apple oferuje mi np. Raiffeisen Bank. Tutaj problemu licencji nie ma. Nawet IPada za 2000 zł mogę w salonie wziąć w leasing w Reiffeisen... więc o co kaman
01-04-2017 12:34
Z leasingu w naszym banku wykluczone jest finansowanie sprzętu IT (komputery, laptopy, serwery) oraz innych urządzeń z oprogramowaniem Microsoft (ze względu na to, że nie ma możliwości leasingu licencji Microsof).
01-04-2017 13:47
To się świetnie składa, bo nie pracuje na Windows. Chcę wziąć w leasing komputer Apple z Systemem operacyjnym MacOS, który jest ściśle związany z komputerem. Nie da się nabyć licencji na system operacyjny MacOS jako osobny produkt.
Czyli mogę wziąć w leasing sprzęt Apple?
03-04-2017 15:41
Oczywiście może Pani leasingować komputer Apple. Proszę tylko pamiętać, że minimalna wartość leasingu to 20 000 zł netto.
04-04-2017 08:23
Super! Dziękuję za informacje. Już wszystko wiem
Dziękujemy za opinię i przesłane sugestie. Historycznie – pierwsze wyciągi i potwierdzenia transakcji w Moim ING były kolorowe (logo i kwoty), ale ze względu na głos klienta zostały dość szybko zmieni
... 25-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |