Odpowiedz

Kredyt gotówkowy konsolidacja

Witam mam takie zapytanie chcę wziąć kredyt gotówkowy z konsolidacją wszystko jest w banku ING jak wiadomo kwota powyżej 100 000 musi być potwierdzona przez współmałżonka. Czy po otrzymaniu kredytu moja współmałżonka widzi na swoim koncie kredyt? Jeśli nie czy jest możliwość żeby też widziała saldo kredytu?
Odpowiedz
0 Lajków
Marcin0105
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
12-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 044 wyświetleń)

Re.: Kredyt gotówkowy konsolidacja

Możemy wymagać zgody małżonka na udzielenie/aneksowanie pożyczki, limitu w koncie lub karty kredytowej dla klientów indywidualnych jeżeli suma posiadanych przez Ciebie zobowiązań niezabezpieczonych w ING i kwoty wnioskowanej (z kredytowaną prowizją) przekracza 100 tys. zł.

Jeżeli pozyskamy od Ciebie dane małżonka:

-otrzymasz Informację o przetwarzaniu przez ING Bank Śląski S.A. (Bank) danych osobowych osób trzecich, którą przekaż małżonkowi
-udostępnimy Ci formularz Zgoda małżonka na zaciągnięcie zobowiązania o ile będzie to konieczne. Formularz znajdziesz też na stronie www.ing.pl.

Wystarczy, że małżonek uzupełni i podpisze formularz, który następnie dołączysz do rozpoczętego wniosku. Małżonek nie musi występować we wniosku, ani podpisywać się na umowie kredytowej. Nie będzie miał on również wglądu w ten kredyt.
Zgoda małżonka nie dotyczy sytuacji, gdy wspólnie z małżonkiem jesteście kredytobiorcami lub posiadasz rozdzielność majątkową.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
197
40
02-09-2021
Wiadomość 2 z 2 (961 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Nowa karta i Google Pay

Podobna sytuacja. Tylko u mnie karta jest ważna i jej ważność się teraz nie kończy, ale SMS (Twoja karta VISA zbliżeniowa została usunięta z Google Pay. Aby płacić z Google Pay, dodaj ją ponownie lub ...

26-04-2025
Re.: Bankomat nie wypłacił pieniędzy, ale pobrał je z konta

Dziękujemy za numer zgłoszenia. Przekazaliśmy prośbę o jak najszybszą odpowiedź na reklamację do analityków.

26-04-2025
Bankomat nie wypłacił pieniędzy, ale pobrał je z konta

Witam, w dniu dzisiejszym 26.04.2025 chciałem wypłacić pieniądze z konta żony. Bankomat strasznie długo "myślał" po czym oddał kartę i wyskoczył komunikat o błędzie i kontakcie z infolinia. Zadzwoniłe...

26-04-2025