25-12-2016 11:20
Witam,
chciałbym wziąść kredyt gotówkowy w wysokości ok. 90 000 zł na 96 miesięcy. Moje zarobki to ok. 2800 zł netto (służby mundurowe), natomiast moja żona zarabia 1350 zł netto (pracownik biurowy) z tym, iż jest to jej pierwsza umowa o pracę do września 2017 roku. Spłacamy ratę 530 zł za nowy samochód, żadnych innych zobowiązań nie mamy. Czy posiadamy zdolność, aby ubiegać się o w/w kredyt ? Mamy konto bankowe w ING. Kredyt chcemy wziąść z przeznaczeniem na budowę domu, nie interesuje nas kredyt hipoteczny!
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
26-12-2016 11:38
Zdolność kredytową możemy obliczyć dopiero po złożeniu wniosku kredytowego. Jeśli żona miałaby być współkredytobiorcą, pożyczkę możemy rozłożyć maksymalnie na czas trwania jej umowy. Jeśli jesteś zainteresowany pożyczką na maksymalny okres - 96 miesięcy, możemy wziąć pod uwagę tylko Twoje dochody. W takiej sytuacji możesz to zrobić przez bankowość internetową, telefonicznie lub w oddziale banku.
27-12-2016 17:09
Dziękuję za odpwiedź. Czyli prawdopodobnie nie dostanę 90 tyś. zł, na ile mogę realnie liczyć ?
W bankowości internetowej można wnioskować maks. o 60 tyś.
Pozdr.
28-12-2016 17:18 | Edytowano: 28-12-2016 17:19
Jak już wcześniej pisaliśmy:
MartaK pisze:
Zdolność kredytową możemy obliczyć dopiero po złożeniu wniosku kredytowego.
Otrzymujemy wtedy informację czy istnieje możliwość udzielenia kredytu na żadaną kwotę.
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |