Odpowiedz

Kredyt dla stałego klienta

Witam, jestem waszą klientką od 10lat. Nigdy nie miałam problemów z kredytami i ich spłatami. W tym czasie zmieniałam kilka razy pracę co nie utrudniało płynności co miesięcznych wpływów. Mimo to jestem traktowana jak obcy niewypłacalny klient. Kredytu nie otrzymam bo np. mam za małe dochody przy dzieciach albo za krótki okres umowy o pracę co w innych bankach nie ma takiego znaczenia i okres kredytowania otrzymuje dłuższy niż moja umowa o pracę bo jestem dla nich rzetelnym klientem. Przy takim podejściu do stałych klientów a przede wszystkim rzetelnych! niestety jestem zmuszona poszukać innego banku który spełni moje oczekiwania.
Karola
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
26-07-2017
Wiadomość 1 z 2 (4 512 wyświetleń)

Re.: Kredyt dla stałego klienta

Na decyzję kredytową wpływają różne informacje, m.in. dochód, ilość osób w gospodarstwie domowym, wydatki gospodarstwa domowego.
Możemy udzielić kredytu na okres dłuższy niż ma się umowę. Ważne jednak, aby dla umowy o pracę:
- zatrudnienie  było u tego samego pracodawcy przez co najmniej 12 m-cy przed złożeniem wniosku,
- umowa musi być zawarta na co najmniej 12 miesięcy do przodu na dzień złożenia wniosku.

Taki wniosek można złożyć w naszym oddziale.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
809
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (4 474 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Podział wypłat w ramach transz

Podział transz jest ustalany przy samej umowie. Później nie ma możliwości ich dalszego dzielenia. Najlepiej uzgadniać to już z doradcą kredytowym, z którym będziesz składać wniosek.

24-04-2026
Re: problem z zalozeniem konta

Proszę, spróbuj odinstalować i pobrać naszą aplikację na nowo. Daj znać, czy pomogło. 

24-04-2026
Podział wypłat w ramach transz

Czy ING pozwala na dzielenie wypłat w ramach transz podczas budowy domu?

Przykład:

bank proponuje mi dwie transze:

I transza: 600 000 zł

II transza: 300 000 zł

Czy po uruchomieniu I transzy mogę wypłacać n...

24-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy