11-11-2022 11:35
Witam,
Pytanie tak jak w temacie. Jestem początkujący jeśli chodzi o kredyty, to będzie mój pierwszy "większy" kredyt. Możliwe, że już po 6msc będę nadpłacać kredyt, wcześniej środki będą mi potrzebne na remont zakupionego mieszkania. Zależy mi też na jak najtańszym kredycie, więc w teorii powinienem wziąć krótszy okres? Ale czy słusznie skoro planuje go w miarę szybko nadpłacać(od tyłu). Dla przykładu bank na "M" ma promocję na 40k zł, RRSO12,83%, oprocentowanie stałe 12,13% i teraz dla rat:
24msc/raty - rata 1885,39zł
30msc/raty - rata 1552,40zł
36msc/raty - rata 1331,08zł
No i teraz tak się zastanawiam czy w tych ratach najmniejszych będzie najmniej odsetek w ciągu tych 6msc do spłaty, chyba tak? Proszę o pomoc i odpowiedzi. Najlepiej z jakimś wyjaśnieniem a nie tylko bierz 24rat lub 36rat. Chciałbym to zrozumieć.
Pozdrawiam,
Rafał
12-11-2022 14:03
Im krótszy okres spłaty dla danej kwoty pożyczki, tym mniejszy koszt całkowity. Jeżeli nadpłacasz kredyt to nadpłacasz kapitał pożyczki pozostały do spłaty, czyli skraca się też okres kredytowania.
Możesz skorzystać u nas z aktualnej promocji Black Weeks do 7 grudnia br. Oprocentowanie jest stałe przy okresie spłaty do 36 miesięcy. Na naszej stronie oferty znajdziesz kalkulator, w którym możesz przeliczyć wstępnie ratę w różnych wariantach:
https://www.ing.pl/indywidualni/kredyty-i-pozyczki/pozyczka-gotowkowa
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |