13-02-2017 13:53
Witam. Mam do spłacenia jedną z rat kredytu. Spłacam zwykle 10tego każdego miesiąca. Niestety nie miałem możliwośći wpłacenia pieniędzy do tego dnia. Mam obecnie na minusie kwote jednej raty oraz "BLOKADA NA PŁATNOŚĆ KREDYTU" ten komunikat. Dzisiaj wpłynął środki na moje konto więc rata zostanie spłacona i wszystko się wyrówna ? Pozdrawiam
13-02-2017 14:02
Raty pobieramy w godzinach późno popołudniowych/ wieczornych, jeśli do tego czasu wpłyną pieniądze to rata będzie uregulowana.
14-02-2017 05:29
15-02-2017 06:10
@Konto usunięte Jeśli udostępnisz pieniądze na swoim rachunku automatycznie je pobierzemy na spłatę pożyczki.
15-02-2017 07:32
@PatrykWczy przez "udostępnienie" rozumiesz dostępne środki? Nawet dzień dwa po terminie spłaty? System sprawdza każdego dnia czy są środki i pobiera je automatycznie? Czy taka sytuacja ma miejsce tylko w dniu przypadający na datę spłaty raty kredytu?
Przepraszam, że pytam, nie mam kredytu, a ciekawi mnie mechanizm, który odgrywa dosyć ważną rolę wg mnie.
Jeżeli spłata działałaby tak jak "planowanie/zlecenie stałe" to system pozostawia jedynie komuniat "nie udało się". Kolejnej próby nie podejmuje.
15-02-2017 13:45
@Konto usunięte Tak, chodzi o pieniądze dostępne na Twoim rachunku. Nawet dzień lub dwa dni po terminie pobierzemy je na zaległą spłatę zobowiązania kredytowego.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |