Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: Analiza wniosku kredyt hipoteczny

Też składaliśmy wniosek 8.03.24, tydzień temu był status krok 5 „ Wygląda na to, że mamy już wszystko. Podejmujemy decyzję.” Zmienił się że brakuje dokumentów, chcieli oświadczenie o wytłumaczeniu zarobków w danych miesiącach. Później znowu od poniedziałku do środy, że mają wszystko i w środę, że jednak brakuje kwitów wypłaty w kwietnia (dziwne że w marcu ich nie dostarczyliśmy…) wysłane odrazu w środę. W piątek znowu status „Wygląda na to, że mamy już wszystko.”. Dziś jest 22.04.24 i dalej bez zmian. Po prostu dramat… jak tak można traktować ludzi. Właściciele mieszkania się irytują, ze to tyle trwa, muszą robić opłaty. A my nie możemy zacząć remontu.
Nie wiem może teraz kwity wypłaty z maja będą prosić….
czekamnawiatr
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
6
22-04-2024
Wiadomość 11 z 42 (8 708 wyświetleń)

My dzisiaj weszliśmy w etap: wygląda na to, że mamy już wszystko. Podejmujemy decyzję.
W szoku jestem, że u Was było tak dwukrotnie i bank zmienił zdanie... Miałam nadzieję, że jesteśmy na finiszu.
Marta6
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
10
21-03-2024
Wiadomość 12 z 42 (8 682 wyświetleń)

Mam nawet screeny i maile do naszego doradcy, bo wysyłam mu statusy jak tylko coś się zmieni. Więc niestety status „mamy już wszystko” może zmienić się na „czekamy na brakujące dokumenty”… I tak never ending story. Dlatego już się nastawiam, że poproszę o kwity z mają w tym tępie, albo oświadczenie o zarobkach straci ważność.
Czekam jeszcze na odpowiedź i interwencję doradcy…
czekamnawiatr
Doradca z ambicjami I
8
6
22-04-2024
Wiadomość 13 z 42 (8 679 wyświetleń)

My pierwsze zaświadczenia mieliśmy z lutego i jak tylko wiedzieliśmy, że nie zmieścimy się w 2 miesiącach, wzięliśmy nowe. Wydaje mi się, że osoby które składają wniosek bezpośrednio do banku szybciej mogą się dowiedzieć czegokolwiek. Mój doradca mówi, że jest jeden konsultant dla pośredników, system z kolei wyświetla komunikaty z opóźnieniem. Gdyby nie dobre warunki ING, wolałabym skorzystać z innego banku.
Marta6
Doradca z ambicjami II
20
10
21-03-2024
Wiadomość 14 z 42 (8 635 wyświetleń)

Od piątku nadal „ Wygląda na to, że mamy już wszystko. Podejmujemy decyzję.”….
U kogoś coś się zmieniło??? Ktoś ma decyzję?

Chyba już minęły 2-4dni robocze … jakby liczyć pierwszy komunikat “ Wygląda na to, że mamy już wszystko.Podejmujemy decyzję.” z środową przerwą na dostarczenie dokumentów to nawet już 9dni…
Odpowiedz
0 Lajków
czekamnawiatr
Doradca z ambicjami I
8
6
22-04-2024
Wiadomość 15 z 42 (8 308 wyświetleń)

My nadal czekamy. Dzisiaj czwarty dzień roboczy.
Marta6
Doradca z ambicjami II
20
10
21-03-2024
Wiadomość 16 z 42 (8 278 wyświetleń)

Ja weszłam jako klient banku na rzekomą szybką ścieżkę przyznawania kredytu. I niby tego samego dnia po skompletowaniu i przesłaniu dokumentów 29.03 dostałam wstępną pozytywną opinię. Dwa tygodnie temu miałam dostać decyzję finalną, potem co dwa dni dostawałam informacje od doradcy, że decyzja przesunie się o kolejne dwa dni, cały czas miałam status, że mają wszystkie dokumenty i podejmują decyzję. Ostateczny termin miał być to ten wtorek 23.04, faktycznie coś się zadziało bo dostałam info z BIKU, że są ruchy na moim koncie. I uwaga sprawdzam status kredytu, a tam informacja, że teraz czekają na dodatkowe dokumenty, jakby nie wiedzieli tego wcześniej, że będą potrzebne jeszcze dodatkowe (już ze strony właścicieli). Dzisiaj miała być decyzja i dzisiaj dostałam informację, że będzie ona dopiero po majówce. Jutro kończy mi się umowa rezerwacyjna…
katq321
Doradca z ambicjami I
11
3
25-04-2024
Wiadomość 17 z 42 (8 221 wyświetleń)

Otrzymasz decyzję ostateczną bez umowy deweloperskiej? My po wstępnej musieliśmy podpisać i dostarczyć akt notarialny.
Odpowiedz
0 Lajków
Marta6
Doradca z ambicjami II
20
10
21-03-2024
Wiadomość 18 z 42 (8 217 wyświetleń)

Ja kupuje z rynku wtórnego, mam umowę przedwstępną i rezerwacyjną do jutra. Wniosek o kredyt tylko złożony w ING bo doradca mówił „co złego może sie wydarzyć”, płakać się chce.
Odpowiedz
0 Lajków
katq321
Doradca z ambicjami I
11
3
25-04-2024
Wiadomość 19 z 42 (8 199 wyświetleń)

Widzę, że w procesie standardowym, dzisiaj są wydawane decyzje ostateczne dla 18.04. Wydaje mi się, że u nas zmiana nastąpiła albo 19 albo 22, więc liczę na to, że lada moment będzie po sprawie. Nasz doradca od razu uprzedził, że proces w ING jest skomplikowany i czasochłonny ale w naszym, powiedzmy prostym przypadku, wszystko powinno pójść gładko. Więc czekamy...
Odpowiedz
0 Lajków
Marta6
Doradca z ambicjami II
20
10
21-03-2024
Wiadomość 20 z 42 (8 194 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Księgowość online

Dzień dobry

Wiem że odpowiedź jest z 2021 ale może ktoś zna rozwiązanie. 

W 2024 byłem na skali. Na początku 2025 złożyłem wniosek w urzędzie aby przejść na ryczałt. Jak otrzymałem zgodę zaktualizowałe

...

19-02-2025
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy