24-02-2016 11:12
Witam,
dostałam pozytywną wstępną decyzję kredytową. Wkład własny to 50% wartości nieruchomosci.
Zostałam poproszona o udokumentowanie wkładu własnego.
Kredyt biore samodzielnie, ale wkład własny nalezy w większości do mojego narzeczonego (jest na kilku lokatach w różnych bankach na nazwisko narzeczonego). Mieszkanie będzie tylko moje.
Czy wystarczy oświadczenie narzeczonego, że pieniądze umieszczone na lokatach zostaną przekazane na wkład własny pod mój kredyt (wkład własny mam wpłacić deweloperowi dopiero za rok) ? Albo upoważnienie do konta/dyskonowania lokatami w bankach, na których są umieszczone lokaty?
24-02-2016 18:57 | Edytowano: 24-02-2016 18:58
Na etapie wstępnej decyzji kredytowej informacji powinien udzielić Pani doradca u którego złożyła Pani wniosek kredytowy.
Jeżeli otrzymała ostateczną decyzję proszę o kontakt z infolinią banku pod numerem (32) 357 00 57 lub proszę wysłać pytanie po zalogowaniu do usługi bankowości elektronicznej.
Infolinia czynna jest od poniedziałku do piątku 8.00-20.00 oraz w soboty 8.00-16.00
Forum nie jest kanałem szyfrowanym. Udzielenie odpowiedzi na Pani pytania wymaga weryfikacji Pani decyzji kredytowej.
Pozdrawiam
Dietmar
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024