Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

oczekiwanie na decyzję kredytową - nigdy więcej ING

Przeklinam dzień w którym zdecydowałem się podjąć starania o kredyt hipoteczny w ING.

Popełniłem błąd, że wybrałem tylko jeden bank zamiast dwóch lub trzech - nie róbcie tak jak ja.

W dniu 9 grudnia 2020 roku złożyłem kompletny wniosek wraz operatem i już 16 grudnia trafił pod analizę.

W międzyczasie analityk żądał o ciekawe dokumenty a czas leciał i leci do tej pory.

Od 18 lutego oczekuję na finalną decyzję (wtedy zmienił się status wniosku) a dzisiaj są rozpatrywane wnioski z 19 lutego Emotikon: Smutny.

Firma zewnętrzna za pośrednictwem której składałem wniosek nic nie wie i nie może ponoć się dowiedzieć.

Bank "na łapał" ogrom wniosków i nie daje rady tego wszystkiego ogarnąć.

Masakra i NIE POLECAM.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 3 (2 798 wyświetleń)

Re: oczekiwanie na decyzję kredytową - nigdy więcej ING

Rzeczywiście czas oczekiwania na podjęcie decyzji może być dłuższy. Przepraszamy Emotikon: Smutny

Aby dopytać o szczegóły wniosku, proszę o kontakt ze specjalistą, u którego kompletowałeś dokumenty. Może się on w Twoim imieniu skontaktować z analitykiem.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1147
226
07-06-2017
Wiadomość 2 z 3 (2 659 wyświetleń)

Re: oczekiwanie na decyzję kredytową - nigdy więcej ING

Heh wczoraj dostałem informację, że analityk chce notatkę do tego co dostał prawie 4 tygodnie temu.

Mam już dosyć, jak taki mam początek współpracy z bankiem to nie chcę myśleć co może być później - REZYGNUJĘ z ubiegania się o kredyt.

Wiem, że dla Banku to żadna strata, niemniej  osobiście zabrano mi prawie 3 miesiące mojego czasu.

Będę wszystkim odradzał jakikolwiek kontakt z Bankiem.

Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (2 620 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy