21-07-2021 16:44
Witam, złożyłem wniosek kredytowy na zakup mieszkania na rynku wtórnym. Wartość mieszkania 300 000zł. Kwota własna 100 000 zł. Czyli wnioskowana kwota kredytu 200 000zł. W tej wniosek jest analizowany i czekam na decyzje wstępną.
Jednak po dalszych negocjacjach z właścicielem nieruchomości udało mi się dodatkowo obniżyć cenę zakupu do 280 000zł. W związku z tym czy według Państwa będzie możliwość zmniejszenia kwoty kredytu już po uzyskaniu decyzji banku co do przyznania kredytu? I tym samym w akcie notarialnym widniałaby rzeczywista niższa kwota zakupu 280 000zł, a nie ta jaką wpisałem początkowo we wniosku kredytowym.
Widzę że w Nawigatorze do umów kredytowych ING jest taki zapis w umowie - jednak nie jestem pewien czy dotyczy on powyższej sytuacji:
„Ewentualna nadwyżka środków kredytowych” - nadwyżka może wystąpić np. w sytuacji, gdy klient wniesie do dewelopera wyższy wkład własny, niż początkowo zamierzał. Zgodnie z zapisem, klient może z nadwyżki zrezygnować i wtedy kwota kredytu pomniejszy się w
stosunku do przyznanej.
22-07-2021 16:55
Skontaktuj się jak najszybciej z doradcą, który obsługuje Twój wniosek. Sprawdzimy jakie mamy jeszcze możliwości. W najgorszej sytuacji konieczne będzie ponowne złożenie wniosku kredytowego.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024