Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Ubezpieczenie spłaty kredytu - zmiana z 0,55% na 0,35% salda kredytu

Dzień dobry,

chciałbym obniżyć kwotę ubezpieczenia spłaty kredytu z 0,55% do 0,35% salda kredytu. Saldo zeszło poniżej 700 tys., umowa podpisana w kwietniu ub. roku, więc raczej nie opłaca mi się rezygnować z ubezpieczenia w całości (wzrost marży).

Jeśli dobrze pamiętam słowa przedstawicielki banku, wymaga to aneksu do umowy (200 zł?), ale niestety przedstawicielka nie odbiera telefonu i nie mogę tego zweryfikować u źródła. Czy da się dokonać zmiany przez internet (aplikacja pozwala jedynie na rezygnację), czy wymaga to wizyty w placówce?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam

Odpowiedz
0 Lajków
Wosztyl
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
21-03-2025
Wiadomość 1 z 1 (107 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Ciągła aktywacja aplikacji

Ja korzystam z aplikacji regularnie (dziś również), a i tak przy kolejnej próbie logowania aplikacja mi wyrzuciła komunikat, że muszę aktywować konto. Czy to normalne?

24-03-2025
Prośba o pomoc w przyspieszeniu reklamacji - bankomat.

Witam, wypłacałam 2000 z bankomatu. Konto zostało obciążone, bankomat pokazał komunikat o awarii, wypluł jedynie kartę. Poradzono mi poczekać aż kwota zejdzie z blokad. Zeszła. Złożyłam reklamacje. Te...

24-03-2025
Re.: Private banking - kryteria (suma inwestycji)

Inwestycje to suma wartości wynikających z inwestycji w fundusze inwestycyjne lub produkty oparte o fundusze inwestycyjne, produkty strukturyzowane, produkty ubezpieczeniowe o charakterze inwestycyjny

...

24-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy