Odpowiedz

Spłata kapitału

Witam, kiedy mozna rozpocząć spłacanie kapitału zaciągniętego kredytu na budowe domu? W styczniu uruchomiona została ostatnia transza kredytu. Czy możemy zacząć spłacać raty z kapitałem juz teraz? Czy jest to jakoś określone?
Odpowiedz
0 Lajków
Kameleon
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
08-05-2017
Wiadomość 1 z 2 (3 848 wyświetleń)

Re.: Spłata kapitału

Okres karencji w spłacie kapitału kredytu jest ustalony w umowie kredytowej. Po zakończeniu tego okresu spłata rat kapitałowo-odsetkowych rozpocznie się automatycznie. Możesz zakończyć okres karencji szybciej, na podstawie pisemnego wniosku. Spłata pierwszej raty kapitału rozpocznie się od miesiąca kolejnego po miesiącu, w którym złożysz wniosek. Warunkiem wcześniejszego zakończenia karencji w spłacie kapitału jest uruchomienie całości kredytu.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
231
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 794 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Terminy podpisania umowy

Cześć,

próbuję podpisać umowę o kredyt hipoteczny. Natomiast w Warszawie jest całkowity brak terminów przez 2 tygodnie. A ja w przyszłym tygodniu mam wyznaczony termin podpisania aktu notarialnego. Nik...

19-04-2025
Re.: Błędne zaczytywanie danych do Profilu Zaufanego - 2 imiona

Opisana przez Ciebie sytuacja nie jest błędem. Do Profilu zaufanego przesyłane jest zawsze tylko pierwsze imię i w ten sposób możesz poprawnie potwierdzić swoją tożsamość.

19-04-2025
Re.: Problem z założeniem konta przez selfie - błąd aplikacji przy robieniu zdjęcia

Przykro mi, że napotkałaś kłopot z założeniem konta. Proszę, podaj nam model telefonu oraz wersję systemu, przekażemy je do właściwego działu z prośbą o pomoc w tej sprawie.

19-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy