25-03-2017 08:43
Dzień dobry,
Jeśli spóźniłem się ze spłatą raty kredytu hipotecznego 2 dni (płatność miała mieć miejsce 15-go i system ściągnął to co było na koncie na poczet odsetek, a resztę kwoty 17-go), to czy taka informacja jest przez Was od razu odnotowywana w BIKu i wpływa na scoring?
Po ilu dniach opóźnienia zgłaszacie w BIKu, że klient ma opóźnienie w spłacie kredytu?
27-03-2017 08:59
Od 6 września 2016 informacje o zmianach w kredycie przekazujemy dwa razy w tygodniu (we wtorek i w piątek). Proszę, skontaktuj bezpośrednio z BIK S.A. aby uzyskać informację, czy takie opóźnienie wpłynie na ocenę punktową.
27-03-2017 16:32
A wcześniej jak były przekazywane te informacje?
30-03-2017 10:50
Od 6 września 2016 informacje do BIK są przekazywane dwa razy w tygodniu we wtorek i w piątek odpowiednio wg stanu na poniedziałek i czwartek. Jeżeli na dzień generowania wsadu klient posiadał zaległość, to została ona zaraportowana do BIK.
Do 5 września 2016 przesyłaliśmy do BIK wsady raz w miesiącu wg stanu na ostatni dzień miesiąca. Informację o zamknięciach rachunków przekazywaliśmy raz w tygodniu.
Zmiana częstotliwości przekazywania wsadów do BIK została spowodowana wejściem w życie nowych zapisów ustawy Prawo Bankowe.
Mam ten sam problem. Jak to rozwiązać?
24-11-2024Witam,
mam podobnie, podczas próby aktywacji aplikacji wszystko przebiega prawidłowo aż do przyjścia smsa z kodem i po jego wpisaniu do aplikacji pojawia się ekran na wpisanie kodu przekazanego przez p
... 24-11-2024I prawidłowo. Jak można podawać inne dane? Wiesz, że na to są paragrafy?
23-11-2024