Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Skrócenie okresu kredytowania a minimalna nadpłata kredytu

Dzień dobry,

Mam następujące pytania:

1. Czy przy nadpłacie kredytu w wysokości 1000/1500 zł, przy kwocie kredytu około 2500 zł można skrócić okres kredytowania. Innymi słowy, ile musi wynosić minimalna nadpłata, aby móc skrócić okres kredytowania?
2. Czy w ww. sytuacji aneks jest płatny?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
Gin_Ichimaru
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
31-07-2024
Wiadomość 1 z 2 (1 140 wyświetleń)

Re.: Skrócenie okresu kredytowania a minimalna nadpłata kredytu

[ Edytowane ]

Jeśli masz możliwość skrócenia okresu kredytowania przez bankowość elektroniczną, to nie podpisujesz aneksu i nie ponosisz opłat. A czy uda Ci się skrócić okres, jeśli nadpłata jest niższa niż część kapitałowa raty? Może po prostu sprawdź. U mnie czasem było to możliwe (choć chyba tylko na początku, po wprowadzeniu możliwości skracania przez bankowość elektroniczną), teraz raczej dostaję komunikat, żeby nadpłacić więcej.

czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
150
52
01-04-2020
Wiadomość 2 z 2 (1 087 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Zbieg egzekucji

Tutaj to chyba nie rozumiem. Skoro środki ,które zostały zablokowane i nieprzekazane do komornika z powodu zbiegu egzekucji...nie są już własnością klienta banku tylko podlegają egzekucji to dlaczego ...

25-11-2024
Re: Re.: Brak telefonu od ING, aktywacja aplikacji

Mam ten sam problem. Jak to rozwiązać?

24-11-2024
Re: Re.: Brak telefonu od ING, aktywacja aplikacji

Witam,

mam podobnie, podczas próby aktywacji aplikacji wszystko przebiega prawidłowo aż do przyjścia smsa z kodem i po jego wpisaniu do aplikacji pojawia się ekran na wpisanie kodu przekazanego przez p

...

24-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy