14-06-2020 21:29
Witam,
Chciałbym dopytać o wkład własny pożyczki hipotecznej. Zdolność kredytowa jest więc ten temat pomijam, wartość nieruchomości wyceniona przez rzeczoznawce to 400 tys zł. Załóżmy że potrzebuje 140 tys zł. Wkład własny wynosi 30% czyli dostane tylko 98 tys zł tak?, gdybym potrzebował 140 zł do "ręki" to powinienem wnioskować o 182 tys zł?. Zakładam że przy pożyczce hipotecznej bank nie chcę mieć wkładu własnego na koncie bo zabezpieczeniem jest nieruchomość.
Dodatkowe pytanie, jeżeli działka jest duża i chciałbym ją podzielić na dwie działki, wydzieloną sprzedać to można przy umowę kredytowej uzyskać od razu zgodę na taką czynność?
15-06-2020 18:25
Finansujemy do 70% wartości nieruchomości. Wkład własny wynosi co najmniej 30% w postaci wartości zabezpieczenia.
W chwili składania wniosku działki muszą być już podzielone. W związku z tym, najpierw powinieneś je podzielić a następnie złożyć wniosek o kredyt hipoteczny.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024