Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Okres karencji a nadpłacanie kapitału - budowa domu

Dzień dobry,
Jestem przed uruchomieniem pierwszej transzy. Podczas okresu karencji spłaca się tylko odsetki i to rozumiem, że jest nie do przeskoczenia aby w harmonogramie od razu mieć ten okres karencji pominięty. W związku z tym iż w umowie mam możliwość wcześniejszej częściowej spłaty w każdym momencie bez dodatkowych kosztów mam pytanie: czy mogę w okresie karencji składać wnioski o wcześniejsza spłatę i oprócz odsetek spłacać także kapitał poprzez dyspozycje wcześniejszej częściowej spłaty kredytu? W umowie przy tym punkcie nie jest napisane iż wcześniejsza splata dotyczy tylko okresu hipotecznego... więc budowlany chyba też obejmuje...  ?

Dziękuję.

Odpowiedz
0 Lajków
KromaXXL
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
29-11-2017
Wiadomość 1 z 2 (7 365 wyświetleń)

Re: Okres karencji a nadpłacanie kapitału - budowa domu

W okresie karencji również możesz złożyć dyspozycję nadpłaty kapitału. 

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
146
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (7 296 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Konto zostało założone 21 maja ,karta przyszła dopiero 29 maja wiec nie wiem czy oni licza do końca maja jako jeden miesiąc czy od 21 maja do 21 czerwca - miesiąc od 22 czerwca do 22 lipca drugi miesi

...

09-08-2026
Re: promocja Mobili zyskują-nie zalicza płatności kartą

Informacja o spełnionym warunku transakcji pojawi się po spełnieniu tego warunku, a więc po wykonaniu tych 5 transakcji w 3 różnych miesiącach.  System nie pokazuje spełnienia w każdym miesiącu z osob

...

09-08-2026
Re: Czas oczekiwania i cofnięcie wniosku

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że proces związany z wnioskiem o kredyt hipoteczny był dla Państwa niekomfortowy.

Rozumiemy, że długi czas oczekiwania, problemy z komunikacją

...

09-08-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy