Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Odsetki w trkacie wakacji kredytowych

Zauważyłem, że po mimo zawieszenia spłaty kredytu w ramach wakacji kredytowych, bank co dziennie nalicza mi odsetki, co oczywiście podnosi kwotę kredytu do spłaty. I tu pytanie, czy te odsetki nie powinny zostać rówinież zamrożone na czas wakacji kredytowych? Bo wychodzi na to, że po upływie 4 najbliższych miesięcy zawieszenia kredytu, odsetki narosną do tak wysokiej kwoty, że kilka najbliższych rat to będą raty tylko odsetkowe. 

Odpowiedz
0 Lajków
Sfkself
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
3
29-07-2022
Wiadomość 1 z 4 (16 069 wyświetleń)

Re.: Odsetki w trkacie wakacji kredytowych

ING uznalo, ze zamiast nie naliczac odsetki w okresie zawieszenia, jak chce ustawa, bedzie je naliczac i umarzac z dniem wymagalnosci platnosci.
onlyoneme
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
99
56
14-07-2022
Wiadomość 2 z 4 (16 032 wyświetleń)

Dzięki. Masz rację, trochę jeszcze poszukałem i znalzałem potwierdzenie tego co napisałeś.

Mimo wszytko trochę to słabe i wprowadzające niepotrzebne zamieszanie.

Sfkself
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
3
29-07-2022
Wiadomość 3 z 4 (16 005 wyświetleń)

Niestety traci sie kontrole nad stanem kredytu, a zepsuty harmonogram to jeszcze pogarsza. ING lubi "w poprzek" w temacie zawieszen.

onlyoneme
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
99
56
14-07-2022
Wiadomość 4 z 4 (16 001 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Powiadomienia PUSH - zawartość

Tak, wiem, do działu /dev/null.

Swoją drogą dlaczego nie można zrobić głosowania na funkcje, które zyskałyby poparcie społeczności? Albo, jeszcze lepiej, użytkowników aplikacji? Możecie chyba w aplikac

...

10-06-2026
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Na czacie oraz infolinii dostaję informacje, że transakcja zostaje odrzucana ze względów bezpieczeństwa. Nic więcej. Polecają wpłatę przy użyciu karty, której fizycznie nie mam przy sobie, tylko 400km...

10-06-2026
Re.: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Witam. Czy problem sie rozwiązał?? Mam ten sam problem od kilku dni,odrzuca mi każda próbę wpłaty gotówki blikiem przy różnych wplatomatach.

10-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy