Odpowiedz

Kredyt od początku do końca

Na tym forum czytałem różne opinie i historie więc po kolei jak to było u mnie.

Mieszkanie rynek wtórny duże polskie miasto. Wkład własny ponad 60%. Umowa o pracę czas nieokreślony. Wnioski przed doradcę finansowego.

21.04 złożono dokumenty, po 3 czy 4 dniach pojawił się status analizujemy dokumentu

30.05 wstępna decyzja pozytywna (sobota), chwilę wcześniej (może godzinę) dostałem alert z konta BIK że ING pytali o mnie

31.05 zlecono wycenę, zrobiłem przelew i doradca załączył potwierdzenie wykonania przelewu (poszło szybko mimo, że niedziela bo przelew też z konta ing robiłem)

1.06 dzwoniła do mnie Pani której zlecono wycenę

2.06 wycena mieszkania, Pani obiecała wysłać dokument do banku w sobotę 5.06

8.06 zmienił się status na "mamy wszystko, podejmujemy decyzję"

18.06 decyzja pozytywna

W trakcie nie proszono mnie o dodatkowe dokumenty. Posiadałem konto osobiste w ing ale wcześniej nie wpływała na nie pensja. Na pewno miałem szczęście ze sprawną wyceną.

Jeśli umówicie się z sprzedającym na 2 miesiące to może być trochę na styk, proście o trzy miesiące.

Warto też śledzić czasu procesie tutaj:

https://www.ing.pl/partner/indywidualni/hipoteka/proces-kredytowy One pomagają ocenić realnie na jakim etapie jesteście.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia ;-)
Odpowiedz
0 Lajków
Kredytowy
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
18-06-2021
Wiadomość 1 z 2 (1 556 wyświetleń)

Re.: Kredyt od początku do końca

Aha, w BIK widziałem informację, że nie można określić punktowo mojej oceny ponieważ mam za krótką historię kredytową.
Odpowiedz
0 Lajków
Kredytowy
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
18-06-2021
Wiadomość 2 z 2 (1 554 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy