26-06-2023 11:05
Dzień dobry,
razem z żoną myślimy o kredycie hipotecznym, natomiast na chwile obecną brakuje mi zdolności kredytowej. Posiadam kredyt gotówkowy w ING na kwotę 150 tysięcy złotych i tutaj nasuwa się pytanie - czy jeżeli zawnioskowałbym o wyższą kwotę kredytu hipotecznego na rzecz całkowitej spłaty obecnych zobowiązań, to zwiększa to w jakiś sposób moją zdolność kredytową przy okazji brania hipoteki?
27-06-2023 11:56
Jest możliwość połączenia kilku celów w jednym kredycie hipotecznym. Trzeba jednak uwzględnić, że kwota kredytu hipotecznego nie może być większa niż 80% wartości zabezpieczenia. Jeśli jednym z celów kredytu będzie spłata pożyczki gotówkowej, to nie będzie ona już liczona jako obciążenie. Zapraszam do kontaktu z infolinią: 32 357 00 65. Opiszemy wszystkie szczegóły związane z taką formą kredytowania.
Dziękuję za odpowiedź, chyba działa, bo spróbowałem. Ale jest to bardzo nieintuicyjne rozwiązanie. Pod tym samym przyciskiem jest otwarcie IKZE (etc.). Sugeruje to więc, że otwieramy nowy produkt, a
... 07-01-2025Witam, 2 stycznia złożyłem dyspozycje wypłaty drugiej ostatniej transzy kredytu. Wiem że trwa to maksymalnie 10 dni roboczych, ale może macie jakieś doświadczenia że dosłaliście wypłatę szybciej? Ile
... 07-01-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
5 | |
5 | |
4 | |
2 |