Odpowiedz

Fundusz wsparcia kredytobiorców

Witam, moja sytuacja wygląda następująco, w 2016 roku wziąłem kredyt hipoteczny na budowę domu jako jedyny kredytobiorca, z żoną przed kredytem miałem rozdzielność majątkową. W 2018 wziąłem drugi kredyt hipoteczny na remont i wykończenie poddasza tego samego domu. Obecnie mam dwoje dzieci, ,mieszkamy razem z żoną. Spełniam kryterium dochodowe aby skorzystać funduszu wsparcia kredytobiorców. Moje pytanie jest czy dochody żony będą się wliczać do moich dochodów jeśli ona nie jest właścicielem przedmiotowego domu i nie przeznacza żadnych środków na spłatę kredytu? oraz czy moje kredyty, raty się sumują i jak jest wypłacana kwota wsparcia, czy uwzględnia sumę tych rat czy może brany jestem pod uwagę tylko jeden kredyt. Pieniądze z kredytu zostały przeznaczone na ten sam cel.
Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
EDM
EDM
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
14-07-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 430 wyświetleń)

Re: Fundusz wsparcia kredytobiorców

Zachęcamy do wypełnienia ankiety na naszej stronie: https://www.ing.pl/kontakt/pomoc-dla-kredytobiorcow/fundusz-wsparcia-kredytobiorcow . Na jej podstawie sprawdzimy czy możesz takie wsparcie uzyskać. 

Dochody Twojej żony będą brane pod uwagę, jako członka gospodarstwa domowego. Wsparcie możesz uzyskać tylko na jeden posiadany kredyt.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
251
47
11-02-2020
Wiadomość 2 z 2 (2 340 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy