Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Czy w ING można przeczytać hipotekę na inne mieszkanie które chcemy kupić

Odpowiedz
0 Lajków
Tycha811
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
1
03-02-2016
Wiadomość 1 z 4 (5 612 wyświetleń)

Re.: Czy w ING można przeczytać hipotekę na inne mieszkanie które chcemy kupić

Prosimy  doprecyzuj, czy chodzi o przeniesienie hipoteki na inną nieruchomość kredytu już posiadanego w naszym banku. Czy chodzi o uzyskanie nowego kredytu i zabezpieczenie się na nieruchomości kupowanej?

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
809
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 4 (5 580 wyświetleń)

Mam z mężem kredyt hipoteczny w ING i chcemy sprzedać to mieszkanie na którym jest hipoteka i ten kredyt przenieś na inne mieszkanie które chcemy kupić w razie gdyby nie udało się dostać kolejnego kredytu hipotecznego pod warunkiem spłaty obecnego kredytu hipotecznego
Odpowiedz
0 Lajków
Tycha811
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
1
03-02-2016
Wiadomość 3 z 4 (5 540 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Należy złożyć indywidualny wniosek w oddziale banku u doradcy hipotecznego. Na podstawie tego wniosku podejmiemy decyzję. Do wniosku należy dołączyć odpis z księgi wieczystej nieruchomości, na którą chcesz przenieść zabezpieczenie oraz umowę przedwstępną sprzedaży. Koszt oceny przedmiotu nieruchomości wynosi 350 zł, a opłata za aneks do umowy - 200 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
809
176
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (5 470 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy