Konta oszczędnościowe

Odpowiedz

Obliczanie oprocentowania dla nowych środków przy ich pomniejszeniu

[ Edytowane ]

Dzień dobry,

otworzyłam konto Bonus na 7% na 3 miesiące z saldem początkowym 0 zł. Wpłaciłam 20 000 zł. Następnie po dwóch miesiącach wypłaciłam 15 000 zł poza bank ING, a na koncie Bonus pozostało 5 000 zł. W jaki sposób zostanie obliczone te 7% od nowych środków? Od kwoty, która będzie na koncie w dniu jego zamknięcia? Czy w jakiś sposób proporcjonalnie względem czasu, jaki na koncie spędziła wyższa kwota?

Odpowiedz
0 Lajków
bkulawska
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-01-2025
Wiadomość 1 z 3 (929 wyświetleń)

Re.: Obliczanie oprocentowania dla nowych środków przy ich pomniejszeniu

[ Edytowane ]

Oprocentowanie na naszym koncie obliczamy wg salda na koniec każdego dnia. Więc w tym przypadku, który opisujesz - za dwa miesiące wypłacimy Ci odsetki od kwoty 20 000 zł. A za ostatni miesiąc od kwoty 5 000 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
460
84
18-01-2021
Wiadomość 2 z 3 (871 wyświetleń)

Re.: Obliczanie oprocentowania dla nowych środków przy ich pomniejszeniu

Dzięki wielkie! Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
bkulawska
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-01-2025
Wiadomość 3 z 3 (861 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kredyt hipoteczny

Cześć,
Piszę z ciekawym tematem, bo mamy "przejścia" w ING... Staramy się z żoną o kredyt hipoteczny, chcieliśmy kredyt na 730k na mieszkanie (wkład 25%), kwota kredytu miała być przeznaczona na zakup

...

17-04-2025
Re.: Przewidywany czas analizy i decyzji

Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie. Rozumiemy, że zależy Ci na czasie. Jeśli jednak masz szczegółowe pytania dotyczące Twojego wniosku, skontaktuj się z doradcą, który go przyjmował.

17-04-2025
Re: Fundusz Wsparcia Kredytobiorców - dochód z działalności

Szczegóły dotyczące dochodu, jaki należy uwzględnić składając wniosek o wsparcie określa Ustawa o Pomocy Społecznej.
Nie świadczymy usług w zakresie interpretacji zapisów Ustawy.
W przypadku wątpliwości

...

17-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy