Konta oszczędnościowe

Odpowiedz

Obliczanie oprocentowania dla nowych środków przy ich pomniejszeniu

[ Edytowane ]

Dzień dobry,

otworzyłam konto Bonus na 7% na 3 miesiące z saldem początkowym 0 zł. Wpłaciłam 20 000 zł. Następnie po dwóch miesiącach wypłaciłam 15 000 zł poza bank ING, a na koncie Bonus pozostało 5 000 zł. W jaki sposób zostanie obliczone te 7% od nowych środków? Od kwoty, która będzie na koncie w dniu jego zamknięcia? Czy w jakiś sposób proporcjonalnie względem czasu, jaki na koncie spędziła wyższa kwota?

Odpowiedz
0 Lajków
bkulawska
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-01-2025
Wiadomość 1 z 3 (833 wyświetleń)

Re.: Obliczanie oprocentowania dla nowych środków przy ich pomniejszeniu

[ Edytowane ]

Oprocentowanie na naszym koncie obliczamy wg salda na koniec każdego dnia. Więc w tym przypadku, który opisujesz - za dwa miesiące wypłacimy Ci odsetki od kwoty 20 000 zł. A za ostatni miesiąc od kwoty 5 000 zł.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
458
84
18-01-2021
Wiadomość 2 z 3 (775 wyświetleń)

Re.: Obliczanie oprocentowania dla nowych środków przy ich pomniejszeniu

Dzięki wielkie! Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
bkulawska
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
19-01-2025
Wiadomość 3 z 3 (765 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: OKO dziecka

Mam zablokowane 200 tys na koncie oszczędnościowym na dziecko na 1.5% . Idę do sądu ,wypłacam wszystkie pieniądze i zmieniam konto na inny bank . Nigdy więcej ING

02-04-2025
Re.: OKO dziecka

Mam to samo ,pieniądze zablokowane . Składam wniosek wycofuję pieniądze i zamykam konto w ING 

01-04-2025
Re.: Negocjacja marzy

Zerknij na odpowiedź Pani z banku:

https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/Dramat-procesowanie-wniosku-ponad-6-tygodni-i-cisza/m-p/45336#M11393

Na negocjacje bym nie liczył ale ... spróbować war...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy