Odpowiedz

OKO dziecka

Dlaczego Bank oferuje takie produkty z możliwością wpłaty na konto dziecka 200000 zł z oprocentowaniem 7% przez 3 mies? A co dalej? Pułapka i zamrożone środki. Oprocentowanie 1,5% i brak możliwości wypłaty powyżej 7443 zł! Czyli wypłata swoich środków przez więcej niż 2 lata! Nie zostałam uprzedzona przez pracownika Banku podczas zakładania konta o takich limitach wypłat.  Złożyłam reklamację, z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Zamierzam nagłośnić sprawę jeżeli nie uda się odblokować własne środki. Sąd opiekuńczy powinien zajmować bardziej poważnymi sprawami niż „atrakcyjne” oferty Banku.

Odpowiedz
0 Lajków
butterfly
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
10
5
25-05-2020
Wiadomość 1 z 16 (7 936 wyświetleń)

Re.: OKO dziecka

Zgadza sie, mam ten sam problem i uwazam, ze bank nie powinien oferowac takich produktow. Bardzo prosze o aktualizacje w temacie gdy cos sie wyjasni po Twojej stronie.

TestRobot
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
7
01-01-2025
Wiadomość 2 z 16 (7 853 wyświetleń)

Mam dokładnie tan sam problem.... po prostu cwaniactwo ze strony ING i tyle. Blokowanie środków klientów w bardzo sprytny sposób. Kusza klientów atrakcyjnym oprocentowaniem a później zonk... mamy Cię na 2 lata!

Proszę o info czy udało się w jakiś sposób odblokować środki? Myślę nad orzeczeniem z sądu ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Z góry dziękuję Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
s_hado_w
Doradca z ambicjami I
2
0
21-03-2025
Wiadomość 3 z 16 (7 122 wyświetleń)

Złożyłam wniosek do sądu opiekuńczego.
Też będę składać skargę na bank ING. I odszkodowanie.
Odpowiedz
0 Lajków
butterfly
Doradca z ambicjami I
10
5
25-05-2020
Wiadomość 4 z 16 (7 064 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź. Wygląda na to że ING umywa ręce i niestety trzeba działać samemu Emotikon: Smutny

Ja przy rozmowie z konsultantem ING jasno im zakomunikowałem że moje oszczędności już nie będą nigdy ulokowane u nich z tego powodu! Wstyd ING  -  miałem ich za naprawdę porządny bank....

Czy wniosek do sądu opiekuńczego trzeba złożyć osobiście? Czy można to zrobić jakoś online? W co wątpię.... Czy orientujesz się jakie to są koszty?

Odpowiedz
0 Lajków
s_hado_w
Doradca z ambicjami I
2
0
21-03-2025
Wiadomość 5 z 16 (6 828 wyświetleń)

Osobiście lub pocztą . 100 zł
butterfly
Doradca z ambicjami I
10
5
25-05-2020
Wiadomość 6 z 16 (6 651 wyświetleń)

Mam to samo ,pieniądze zablokowane . Składam wniosek wycofuję pieniądze i zamykam konto w ING 

Odpowiedz
0 Lajków
Pitero77
Doradca z ambicjami I
3
2
01-04-2025
Wiadomość 7 z 16 (6 247 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Dzień dobry, Czy udało się Państwu dojść do porozumienia z bankiem? jakie środki Państwo powzięliście w tej sparwie? niestety zostałam w ten sam sposób złapana w ich oszukańczą pułapkę. jeśli będą Państwo mogli to proszę o kontakt [...] - może jest na to jakieś rozwiazanie

Odpowiedz
0 Lajków
klientka_m
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
3
13-04-2025
Wiadomość 8 z 16 (5 725 wyświetleń)

Witam, mam niestety ten sam problem - jeszcze w mysl prawa przekazanie kwoty do 200 tys może stanowić darowiznę dla dziecka, czego akurat ja nie zamierzałam czynić i trzeba to wytłumaczyć w US. Czy udało się państwu odzyskać dostęp do środków?

Odpowiedz
0 Lajków
klientka_m
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
3
13-04-2025
Wiadomość 9 z 16 (5 722 wyświetleń)

Tak, właśnie pieniądze wróciły do mnie. Postanowienie sądu, werfikacja postanowienia przez dział prawny banku i w końcu przelew. Została mi skarbówka. Ktoś przerabiał temat?

Odpowiedz
0 Lajków
IVY
IVY
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
4
2
10-06-2025
Wiadomość 10 z 16 (3 924 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oferta pożyczki

Dzień dobry. Bank przygotował dla mnie ofertę pożyczki. Niestety gdy złożyłam wniosek od razu jest odmowa, że nie spełniam warunków. Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi?

14-11-2025
Re: Robot inwestycyjny

Proszę, napisz do nas w tej sprawie na czacie w Moim ING w dni robocze od 8:00 - 18:00. Specjaliści od inwestycji wyjaśnią to.

14-11-2025
Re.: Hasło maskowane / partial password

@viggen:

@maszaikasza:

Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.

No tak. Wbudowany w systemy Apple, który od najnowszego IOS jest teraz Pękie

...

14-11-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy