29-12-2024 23:58
Dlaczego Bank oferuje takie produkty z możliwością wpłaty na konto dziecka 200000 zł z oprocentowaniem 7% przez 3 mies? A co dalej? Pułapka i zamrożone środki. Oprocentowanie 1,5% i brak możliwości wypłaty powyżej 7443 zł! Czyli wypłata swoich środków przez więcej niż 2 lata! Nie zostałam uprzedzona przez pracownika Banku podczas zakładania konta o takich limitach wypłat. Złożyłam reklamację, z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Zamierzam nagłośnić sprawę jeżeli nie uda się odblokować własne środki. Sąd opiekuńczy powinien zajmować bardziej poważnymi sprawami niż „atrakcyjne” oferty Banku.
01-01-2025 15:22
Zgadza sie, mam ten sam problem i uwazam, ze bank nie powinien oferowac takich produktow. Bardzo prosze o aktualizacje w temacie gdy cos sie wyjasni po Twojej stronie.
21-03-2025 10:33
Mam dokładnie tan sam problem.... po prostu cwaniactwo ze strony ING i tyle. Blokowanie środków klientów w bardzo sprytny sposób. Kusza klientów atrakcyjnym oprocentowaniem a później zonk... mamy Cię na 2 lata!
Proszę o info czy udało się w jakiś sposób odblokować środki? Myślę nad orzeczeniem z sądu ale nie wiem jak się do tego zabrać.
Z góry dziękuję
21-03-2025 13:06
21-03-2025 13:29
Dziękuję za odpowiedź. Wygląda na to że ING umywa ręce i niestety trzeba działać samemu
Ja przy rozmowie z konsultantem ING jasno im zakomunikowałem że moje oszczędności już nie będą nigdy ulokowane u nich z tego powodu! Wstyd ING - miałem ich za naprawdę porządny bank....
Czy wniosek do sądu opiekuńczego trzeba złożyć osobiście? Czy można to zrobić jakoś online? W co wątpię.... Czy orientujesz się jakie to są koszty?
21-03-2025 14:47
01-04-2025 21:45
Mam to samo ,pieniądze zablokowane . Składam wniosek wycofuję pieniądze i zamykam konto w ING
13-04-2025
12:51
– ostatnio edytowany
13-04-2025
13:07
przez
KarolinaM
Dzień dobry, Czy udało się Państwu dojść do porozumienia z bankiem? jakie środki Państwo powzięliście w tej sparwie? niestety zostałam w ten sam sposób złapana w ich oszukańczą pułapkę. jeśli będą Państwo mogli to proszę o kontakt [...] - może jest na to jakieś rozwiazanie
13-04-2025 12:54
Witam, mam niestety ten sam problem - jeszcze w mysl prawa przekazanie kwoty do 200 tys może stanowić darowiznę dla dziecka, czego akurat ja nie zamierzałam czynić i trzeba to wytłumaczyć w US. Czy udało się państwu odzyskać dostęp do środków?
Witam serdecznie,
Otrzymałem pozytywną decyzję kredytową na kredyt hipoteczny, wszystkie sprawy do tego momentu załatwiłem online. Jestem już po spotkaniu online ze specjalistą gdzie omówiliśmy projek
... 22-04-2025Niedługo minie półtora roku od wprowadzenia funkcji CarPlay. Kiedy w końcu uczynicie ją użyteczną?
Sam pomysł i fakt, że to wprowadzono jest MEGA przydatny, ale funkcja ta musi działać bez konieczności
... 22-04-2025