20-05-2019 18:15
Proszę o potwierdzenie czy jak bede miec
saldo oko w zł pieniądze wieksze od salda początkowe a na OKO Bonus nic nie wpłace to dostane 2,5% w skali roku?
Czy ta sytuacja wiąze sie z brakiem zgromadzenia nowych środków?
Czy jeśli jak nie zgromadze nowych środków to dostane tylko 0,7% w skali roku?
21-05-2019 16:30 | Edytowano: 21-05-2019 16:31
Oprocentowanie bonusowe - 2,50% w skali roku przez 4 miesiące - naliczamy tylko na Koncie Oszczędnościowym Bonus.
Jeżeli obecnie masz na standardowym koncie oszczędnościowym wyższą kwotę niż saldo początkowe - pieniądze przelej na konto bonus.
Gdy zostawisz je na standardowym - będziemy na nim naliczać oprocentowanie 0,70% w skali roku (zmienne).
Mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałam 😃
Jeżeli nie - popraw mnie 😊
27-05-2019 18:43
27-05-2019 18:54
@ananimowy abyś mógł skorzystać z oferty OKO Bonus, możesz mieć tylko konta OKO. W sytuacji, gdy już posiadasz otwarte OKO Bonus - drugiego nie założysz.
Zatem
Gdy masz tylko zwykłe konto lub konta OKO i saldo początkowe (sumę pieniędzy na tych kontach) na dany dzień - 500 PLN. To pieniądze 500 PLN niezależnie czy będą na koncie OKO czy OKO Bonus będą oprocentowane na 0,7 % w skali roku.
Załóżmy, że masz je na OKO Bonus. Wtedy na 2,5 % w skali roku masz oprocentowane wszystko powyżej kwoty 500 PLN czyli od 501 PLN do kwoty 100 500 PLN. Czyli maksymalnie 100 000 PLN. Po okresie promocji konto OKO Bonus zamykamy i pieniądze przelewamy na Twoje zwykłe konto OKO.
27-05-2019 19:14
żeby założyć OKO Bonus to muszę założyć zwykłe OKO.
Bank wypłaca odsetki wynikające z Oprocentowania bonusowego tym klientom, którzy spełnią łącznie
poniższe warunki:
1) zgromadzą Nowe środki na OKO Bonus,
2) będą posiadaczami OKO Bonus przez 4 miesiące od dnia zawarcia Umowy (otwarcia
rachunku),
3) spełnią warunek Przyrostu salda.
Proszę wyjaśnić co każdy punkt oznacza.
Bo poprzednia wiadomość to nie odpowiedz na moje pytanie.
28-05-2019 16:13
ananimowy, wyjaśniam więc każdy punkt
Dodatkowo:
Nowe środki - to środki wpłacane na OKO Bonus w trakcie trwania umowy i obliczane na koniec każdego dnia, które stanowią nadwyżkę nad Saldem początkowym i nie przekraczają 100 000 zł.
Przyrost salda - nadwyżka Salda końcowego nad Saldem początkowym.
Wszystkie te informacje wynikają z regulaminu promocji OKO Bonus, który znajdziesz tutaj.
Mam nadzieję, że pomogłam
Z racji tego, że masz u nas kredyt hipoteczny wspólny z żoną, to macie również wskazane konto, z którego kredyt jest spłacany. W takiej sytuacji każdy ze współposiadaczy kredytu może zostać poproszony
... 21-11-2024