Konta oszczędnościowe

Odpowiedz

żle policzone odsetki na koncie oszczędnościowym?

Miesiąc temu otworzyłam u Was konto oszczędnościowe. Na początku sierpnia wpłaciłam 20 tys, kilka dni później jeszcze dorzuciłam 3 tys. Dzisiaj widzę, że za to zarobiłam na czysto śmieszne 14 złotych, tak jakby moje odsetki wynosiły 1% a nie 6,5, w ofercie bonus na start. A według informacji w aplikacji, uczestniczę w tej promocji. Więc o co chodzi???

Odpowiedz
0 Lajków
altair13
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
01-09-2022
Wiadomość 1 z 2 (2 219 wyświetleń)

Re: żle policzone odsetki na koncie oszczędnościowym?

Przez Społeczność nie mam dostępu do informacji jakie masz bonusowe oprocentowanie, dlatego podam odpowiedź na podstawie przekazanych danych.

W propozycji konta oszczędnościowego Bonus na start na koniec każdego miesiąca kapitalizujemy odsetki podstawowe czyli 1% w skali roku. Odsetki podwyższone czyli 5,5 p.p. naliczymy fizycznie po 3 miesiącach od otwarcia konta.

Oprocentowanie 6,5% w skali roku liczymy przez 3 miesiąca od otwarcia konta, do kwoty poniżej 200 000 zł.

-------------

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.

Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
618
119
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 150 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

To ciekawe Emotikon: Szczęśliwy u mnei niestety sprawdzajac przez www brak przedłuzenia okresu, rowniez pazdzeirnik to dla mnie ostatni miesiac "wakacji kredytowych". Roznica taka, ze poki co nie skladalem reklamacji. Ja

...

03-10-2023
Re: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

Sprawdzając dzisiaj informację w aplikacji mobilnej dotyczące mojego kredytu hipotecznego zostałem zaskoczony przedłużeniem okresu stałego oprocentowania (o ilość miesięcy z tzw. "wakacji kredytowych"

...

03-10-2023
Re: nadplata?

Dzięki nadpłatom kredytu hipotecznego zmniejszamy kwotę pożyczoną od banku, czyli kapitał, od którego naliczane są odsetki. 
Im niższa jest kwota pozostała do spłaty, tym mniejsze są odsetki – co powod

...

02-10-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy