Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Zamknięcie konta i przeniesienie kredytu na inne, nowe konto

Witam.
Mam konto w ING, które założyłem gdy brałem kredyt gotówkowy. Kredyt ten automatycznie spłaca mi się z tego właśnie konta. Czy jest możliwość założenia drugiego konta, zlikwidowanie obecnego i przeniesienie automatycznej spłaty na to drugie konto? Wiem, wydaje się może nielogiczne zrobienie tego manewru, jednak bez wnikania w szczegóły jest mi to po prostu potrzebne. Pozdrawiam
Odpowiedz
0 Lajków
anonimowy
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
01-01-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 312 wyświetleń)

Re: Zamknięcie konta i przeniesienie kredytu na inne, nowe konto

Witaj, 

tak, jest taka możliwość. Wiąże się to z aneksem do umowy kredytowej. Jest on bezpłatny. 
Możesz to zmienić samodzielnie w Moim ING.

Wybierz w sekcji Kredyty konkretną pożyczkę, a następnie link Zmień przy numerze rachunku do spłaty.

Drugie konto osobiste otworzysz przez zakładkę: 
Oferta ING - Konta osobiste 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (2 280 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Problem z ing jest taki, że oni podczas decyzji proszą kilka razy o jakiś dokument co przesuwa termin wydania decyzji o tygodnie.. zamiast zweryfikować w odpowiednim etapie wszystko co później pojedyn

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy