Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Zajęcie egzekucyjne - konto techniczne.

Witam mam pytanie dotyczące zajęcia egzekucyjnego na moim koncie.

Sytuacja wygląda tak że bank przelewa środki przewyższające kwotę wolną od podatku na konto techniczne, czy taka wpłata jest automatycznie realizowana także na konto komornika ?

Odpowiedz
0 Lajków
damiano1999
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
13-04-2018
Wiadomość 1 z 2 (10 031 wyświetleń)

Re: Zajęcie egzekucyjne - konto techniczne.

Jeżeli na koncie masz zajęcie, to wpływy, które są nadwyżką kwoty wolnej przekazujemy na konto techniczne, a następnie na konto danego komornika. Przelewy realizujemy po wpływie na konto techniczne w godzinach naszych sesji wychodzących w dni robocze o 8:10, 11:30 i 14:30.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MonikaC
Moderator
Moderator icon
690
125
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (9 943 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Pozytywna decyzja kredytowa problem z 1 transzą

Dzień dobry, uzyskałem pozytywną decyzję kredytową, ale najprawdopodobniej zostałem wprowadzony w błąd przez doradcę. Sytuacja wygląda następująco:

a) mam pozytywną decyzję 

b) jeszcze kilka dni na pod

...

13-09-2026
Re: Zagubiony terminal

No właśnie problem w tym, że na infolinii nikt nic nie wie i jestem odsyłany od jednej osoby do drugiej i w sumie tyle, bez żadnych wyjaśnień...

13-09-2026
Re: operacje zaplanowane

Prosimy, napisz do nas w godzinach dostępności czatu po zalogowaniu do Mojego ING lub aplikacji mobilnej. Sprawdzimy zaplanowane płatności na koncie. Jeśli będzie to konieczne, to zgłosimy sprawę do a

...

13-09-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy