12-07-2018 14:38
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z pobieraniem 3% od transakcji kiedy używam karty za granicą. Mam konto dla nieletnich dlatego nie mogę skorzystać z pakietu, który pozbawiłby mnie tych 3% a nie do końca wiem jak to działa. Chodzi mi głownie o to, czy te 3% ma jakąś minimalną stawkę. Gdy przykładowo płacę tylko 2 euro i pobiera mi o wiele więcej niż to 3% bo minimalną kwotą dajmy jest 10 euro. I to głównie jest pytanie na które nie znam odpowiedzi. Czy z każdą kwotą będzie pobierane ode mnie dodatkowo 3% czy procent ten posiada jakąś minimalną stawkę. Proszę o pomoc!
13-07-2018 15:53
@avra Jako że jesteś niepełnoletni, nie możesz skorzystać z funkcji karty wielowalutowej. Twoją Visą zbliżeniową zapłacisz wyłącznie z konta w PLN. Opłata 3 % kwoty transakcji pobierana jest od kwoty transakcji. Nie ma tu wyznaczonego minimum i maksimum opłaty.
Jako nieletni możesz skorzystać z pakietu wypłat za granicą - koszt 15 PLN za 30 dni. Aktywujesz go w swojej bankowości internetowej.
Dzień dobry
Po zalogowaniu się nie widzę stanu kont.
Do niedawna było to w normalnym domyślnym widoku, obecnie jest poukrywane.
Można włączyć widok tabeli.
Czy jest opcja aby ten widok był domyślny ?
28-12-2024Szukam odpowiedzi tutaj. Na czacie już próbowałam. A zresztą już sobie sama pomogłam. Bo zleciłam zablokowane środki jako przelew wynagordzeń. I niestety dopiero teraz uzyskałam informację, że można o
... 28-12-2024Czy nie łatwiej po prostu udostępnić tę funkcjonalność zamiast tak bez sensu kombinować? Przypominam, że bank ING pracuje nad tym zagadnieniem już ponad 6 lat. Wygląda to trochę tak, jakby w dziale IT
... 28-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
12 | |
11 | |
6 | |
5 | |
4 |