23-11-2015 13:42
Dzień dobry wszystkim,
Od dłuższego czasu jestem posiadaczem konta Direct. Założyłem je jeszcze będąc niepełnoletnim, w związku z czym nie ponosiłem kompletnie żadnych opłat z tytułu prowadzenia konta - przelewy, karta zbliżeniowa, BLIK, oraz wszystko inne było za darmo. Ukończyłem jednak 18 lat i z tego, co mi wiadomo, wiąże się to, z wprowadzeniem opłat za kartę. Chciałbym dowiedzieć się, ile te opłaty wynoszą, oraz czy poza tym, zmienia się coś na moim koncie?
23-11-2015 13:43
24-11-2015
12:51
– ostatnio edytowany
24-11-2015
15:06
przez
PawełS
jedzbo napisali:
Dzień dobry wszystkim,
Od dłuższego czasu jestem posiadaczem konta Direct. Założyłem je jeszcze będąc niepełnoletnim, w związku z czym nie ponosiłem kompletnie żadnych opłat z tytułu prowadzenia konta - przelewy, karta zbliżeniowa, BLIK, oraz wszystko inne było za darmo. Ukończyłem jednak 18 lat i z tego, co mi wiadomo, wiąże się to, z wprowadzeniem opłat za kartę. Chciałbym dowiedzieć się, ile te opłaty wynoszą, oraz czy poza tym, zmienia się coś na moim koncie?
Z chwilą ukończenia pełnoletności konto automatycznie zmienia swoje parametry na Konto Direct 18 -26. Co za tym idzie może pojawić się opłata w wysokości 7zł za kartę. Opłaty można uniknąć w przypadku posiadaczy Kont Direct w wieku 18-26 lat w okresie do 28.03.2016 r.
Wystarczy dokonać transkcji bezgotówkowych na kwotę co najmniej 200 zł w okresie od 29 dnia danego miesiąca do 28 dnia następnego miesiąca. Ważne aby ww. transakcje został również rozliczone w okresie od 29 dnia danego miesiąca do 28 dnia następnego miesiąca.
Może przydałaby się informacja na stronie, że PKO po prostu nie działa, skoro problem występuje od listopada zeszłego roku?
16-01-2026Cześć,
W 2024 roku zostały "przekazane sugestie do odpowiedniego działu" - proszę o informacje jaką decyzję podjął odpowiedni dział? Kiedy i pod jakim adresem zostanie postawiony wpłatomat?
15-01-2026Jeśli zawarłeś umowę IKZE oszczędnościowego internetowo, to możesz od niej odstąpić do 14 dni od zawarcia umowy. Oświadczenie możesz złożyć w placówce.
13-01-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 | |
| 1 |