Jak inwestować

Odpowiedz

fundusz inwestycyjny z lokatą 2%

Witam.

12.10.2016r. pani w banku namówiła mnie aby kupić fundusz inwestycyjny z lokatą 2%. Doradziła mi fundusz pieniężny NN Lokacyjny Plus (NN Parasol FIO). Zapewniła że nic nie stracę z zainwestowanej kwoty. Teraz z przerażeniem obserwuje jak kurczą się moje pieniądze na funduszu? Dlaczego? obiecywano zysk a z dnia na dzień pieniędzy jest mniej. Na czym to polega? o co tu chodzi? Inwestycja ma trwać rok a ja bardzo się boję o moje pieniądze. Czuję się oszukana i zawiedziona.

Odpowiedz
0 Lajków
mila
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
24-11-2016
Wiadomość 1 z 4 (6 323 wyświetleń)

Re.: fundusz inwestycyjny z lokatą 2%

przy tym pakiecie połowa pieniędzy trafia na bezpieczną lokatę 2%, dzięki której po 3 miesiącach masz zwrot tej części z pewnym zyskiem. Natomiast druga część trafia na fundusz inwestycyjny wybrany przez Ciebie z 4 możliwych do wyboru. NN Lokacyjny Plus jest najbardziej stabilnym funduszem z tych 4, co nie oznacza jednak, że nie ponosisz pewnego ryzyka. Przy funduszach inwestycyjnych nie możemy mówić o tym, że ktoryś jest BEZPIECZNY, można jednak wyróżnic fundusze BEZPIECZNIEJSZE od innych i do tego grona zalicza się między innymi NN Lokacyjny Plus. Oczywiście jak przy każdym funduszu występują pewne wahania, natomiast celem tego funduszu jest osiągnąć roczną stopę zwrotu na poziomie 1,5 - 2%. Na stronie głównej ING, w zakładce Inwestycje ->Notowania, możesz wybrać swój fundusz i zobaczyć jak pracuje w określonym czasie. Dodatkowo jest tam też karta produktu i karta informacyjna, gdzie możesz dowiedzieć się szczegółów na temat posiadanego funduszu. Na sam koniec dodam, że proponuję zachować spokój, nie ulegać tym emocjom związanym ze spadkiem wartości jednostki uczestnictwa w funduszu - przy pakiecie Fundusz z Lokatą umowa na fundusz zawierana jest na okres 1 roku (oczywiście z możliwością dalszego inwestowania w ten fundusz po tym roku) i właśnie na koniec tego roku należy się spodziewać zysku. Pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
meltrance
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
1
25-11-2016
Wiadomość 2 z 4 (6 290 wyświetleń)

Ciesz się, że nie zainwestowałaś w BPH Fundusz Zamknięty nieruchomości. Z każdych wpłaconych 100 PLN odzyskałabyć 64 grosze, o ile, bo inwestorzy nawet tego nie dostali.

NN Lokacyjny Plus jest dość bezpieczny, ża dużo nie stracisz, ale nie wierz za bardzo doradcom w zapewnienia, bo oni mają sprzedać ten produkt. Obejrzyj Wilka z Wall Street, to zobaczysz mechanizm :-)

Odpowiedz
0 Lajków
mtommi
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
65
24
13-04-2016
Wiadomość 3 z 4 (6 279 wyświetleń)

Trudno odnieść się do informacji przekazanych w oddziale. W ramach produktu fundusz inwestycyjny z lokatą 2%, połowa pieniędzy trafia na trzymiesięczną lokatę oprocentowaną na 2% w skali roku. Druga połowa kwoty trafia na wybrany przez Ciebie fundusz. Informacje o produkcie możesz produkcie znajdzie na naszej stronie tutaj.

Jeśli podoba ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinBa
Były moderator
Były moderator icon
108
35
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (6 231 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Kategorie wydatków dla kont firmowych

Witam,

dla kont osobistych istnieje możliwość kategoryzowania wydatków (edukacja, zdrowie, samochód, itp), natomiast nie ma czegoś takiego dla kont firmowych. Jedyne co jest to "wpływ", "wydatek" i "n

...

18-02-2025
Re.: Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Żeby kredyt skrócił się o jedną ratę, to musisz tę ratę nadpłacić, czyli nadpłata musi wynosić tyle, ile wynosi część kapitałowa Twojej raty, albo nawet trochę więcej.

17-02-2025
Nadplacdnie kredytu a zmniejszenie lat do spłaty

Witam. W lutym zapłaciłem pierwszą ratę. Chciał bym nadpłacać kredyt co miesiąc po 1000 zł i zmniejszać lata do spłaty . Ratę mam 1360 zł. Na próbę nadpłat nadpłaciłem 100 zł. W aplikacji wybrałem opc...

17-02-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy