03-03-2020 12:56
Witam ma problem.
Jak zamknąć rachunek maklerski. Problemem jest to, że mam na nim śladowe akcje spółki, która wyleciała z GPW i nie wróci raczej. Jest obecnie spółką widmem, która nie prowadzi działalności. Nie ma opcji sprzedaży tych akcji, bo to śmieci bez wartości nie notowane na giełdzie.
Jak tą sytuację rozwikłać legalnie?
03-03-2020 12:59
Możesz złożyć wypowiedzenie np. napisz do nas wiadomość przez moduł Makler. Umowę rozwiążemy, ale tak w 100% konta nie zamkniemy. Na pewno nie będziemy pobierać opłat itp. Konto będzie w takim stanie "nieaktywnym technicznym".
Gdyby kiedyś akcje wróciły do obrotu, to je masz. Nie znikną. To, co możesz z nimi zrobić to jedynie znaleźć kupca poza giełdą i sprzedać mu je na podstawie umowy cywilnoprawnej.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
2 | |
2 | |
1 | |
1 |