Jak inwestować

Odpowiedz

Jak zamknąć rachunek maklerski?

Witam ma problem. 

Jak zamknąć rachunek maklerski. Problemem jest to, że mam na nim śladowe akcje spółki, która wyleciała z GPW i nie wróci raczej. Jest obecnie spółką widmem, która nie prowadzi działalności. Nie ma opcji sprzedaży tych akcji, bo to śmieci bez wartości nie notowane na giełdzie. 

Jak tą sytuację rozwikłać legalnie? 

Odpowiedz
0 Lajków
Yamato
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
03-03-2020
Wiadomość 1 z 2 (7 678 wyświetleń)

Re.: Jak zamknąć rachunek maklerski?

Możesz złożyć wypowiedzenie np. napisz do nas wiadomość przez moduł Makler. Umowę rozwiążemy, ale tak w 100% konta nie zamkniemy. Na pewno nie będziemy pobierać opłat itp. Konto będzie w takim stanie "nieaktywnym technicznym".

Gdyby kiedyś akcje wróciły do obrotu, to je masz. Nie znikną. To, co możesz z nimi zrobić to jedynie znaleźć kupca poza giełdą i sprzedać mu je na podstawie umowy cywilnoprawnej.

Odpowiedz
0 Lajków
DarekN
Pracuję w ING
Pracuję w ING icon
159
63
30-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (7 677 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Umowa na czas nieokreślony warunki.

Aby porozmawiać w tej sprawie możesz umówić się na spotkanie, w Moim ING. Po zalogowaniu do Mojego ING proszę wybrać: Pomoc i kontakt (na dole strony) -> Skontaktuj się -> Spotkania ze specjalistą ING

...

30-12-2025
Umowa na czas nieokreślony warunki.

Cześć,
Będziemy starać się z żoną o kredyt na dom.
Jeśli chodzi o zdolność kredytową to nie mamy z tym problemu, bierzemy 2x mniej niż możemy maks.
Problemem jest moja umowa na czas określony.
W lutym 202...

30-12-2025
Re: Hipoteka

Jeśli wpis ma być wykonany samodzielnie, to w pierwszej kolejności musimy zweryfikować podpisany akt notarialny. Dokument możesz dołączyć w Moim ING wchodząc w kredyt hipoteczny i obsługa kredytu. Nas

...

29-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy