Odpowiedz

Gwarancja bankowa

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jakie są koszta wystawienia gwarancji bankowej przez bank , to jest kwestia inwestycji.
Konkretnie chodzi mi w banku HSBC, natomiast myślę, że to jest podobnie w każdym.
Proszę o odpowiedź
Odpowiedz
0 Lajków
Arekkk91
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
25-08-2018
Wiadomość 1 z 4 (13 663 wyświetleń)

Re: Gwarancja bankowa

Arekkk91 niestety nie masz racji. Każdy bank ma swoją tabele opłat i prowizji. Aby jednak móc przedstawić Ci konkretną ofertę, zapraszam do dowolnego oddziału banku. To tam przedstawiając cel gwarancji bankowej, otrzymasz odpowiedź - czy możemy Ci ja zaproponować oraz warunki  cenowe.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 4 (13 614 wyświetleń)

A jak długo trwa jej wystawienie? Jest to kwestia kilku dni, np 2-3 dni czy kilka tygodni?
Odpowiedz
0 Lajków
Arekkk91
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
7
0
25-08-2018
Wiadomość 3 z 4 (13 434 wyświetleń)

Za wystawienie gwarancji dla przedsiębiorców pobieramy opłatę 250 zł. Pobieramy prowizję 0,2% miesięcznie od kwoty gwarancji nie mniej niż 100 zł, co miesiąc, od daty wystawienia gwarancji do dnia wygaśnięcia zobowiązań. Opłata z tytułu obsługi roszczenia z gwarancji (pobierana od zleceniodawcy) to 600 zł. Wystawienie gwarancji trwa około 4 dni robocze (od złożenia wniosku do naszej decyzji).

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
684
125
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (13 242 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
aplikacja mobilna nie chce zrobić zdjęcia dowodu przy zakładaniu konta

aplikacja mobilna nie chce zrobić zdjęcia dowodu przy zakładaniu konta. Po przycisku dalej po paru chwilach jest zwykly ekran smartfona a po przełączeniu na aplikację jest znowu wszystko od początku,

...

23-04-2026
problem z zalozeniem konta

Mam następujący problem podczas zakładania konta w aplikacji. Gdy mam zrobić zdjęcie tyłu dowodu, mogę trzymać go bardzo długo pod różnym kątem i w różnym świetle, ale aplikacja nie chce zrobić zdjęci

...

23-04-2026
Re.: Uruchomienie kredytu hipotecznego

Tutaj nie możemy odnieść się do tej sytuacji. Mogą to sprawdzić nasi specjaliści hipoteczni, gdy potwierdzą dane w systemie. Zapraszamy do kontaktu z nami na czacie w Moim ING lub pod numerem 32 357 0

...

22-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy