22-05-2019 22:38
Apropo, czy PIT-a 8c zawsze dostaje się w formie papierowej (poleconym)? Czy nie łatwiej byłoby zamieszczać ten dokument np. w formie np. pdf-a na nośniku trwałym w bankowości elektronicznej?
23-05-2019 07:54
Zgadzam się z Tobą. O wiele łatwiej. Niestety nie udało nam się na ten rok wdrożyć w 100% rozwiązania. Mam nadzieje, że za 2019 rok swój PIT znajdziesz już w Moim ING.
13-04-2020 13:26
Witam
Mam pytanie jak działa potrącenie podatku od dywidendy.
Rozważmy przykład ETFu S&P500 od Lyxora.
ETF notowany jest na polskiej giełdzie, natomiast zarejestrowany jest w Luksemburgu, a inwestuje w akcje amerykańskie.
Na jakim szczeblu pobierany jest podatek? Jest to podatek u źródła 15%? Należy wykazać dywidendę w zeznaniu podatkowym (PIT)?
Pozdrawiam
14-04-2020 17:42
@KamiNow Podatek od dywidendy zagranicznej jest pobierany u źródła. To czy należy wykazać dywidendę w zeznaniu podatkowym musisz ustalić z właściwym urzędem skarbowym lub skonsultuj się u doradcy podatkowego.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
2 | |
2 | |
2 | |
1 | |
1 |