Odpowiedz

przelew walutowy czy miedzynarodowy

Witam

Chcialabym przelac kwote ok. 500.000 zl do banku w Danii. Ktory przelew bylby korzystniejszy w tym przypadku, walutowy czy miedzynarodowy?
Odpowiedz
0 Lajków
annab
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
14-04-2016
Wiadomość 1 z 2 (5 288 wyświetleń)

Re.: przelew walutowy czy miedzynarodowy

Jeśli ma to być przelew zagraniczny w innej walucie niż EUR, to przez usługę internetową trzeba wybrać przelew walutowy.

Przelew walutowy

W usłudze ING BankOnLine proszę wybrać Przelewy -> Przelew dowolny -> Przelew europejski/Przelew walutowy -> Przelew walutowy

Opłaty

Jeżeli przelew ma być w walucie innej niż rachunek, to przewalutujemy środki zgodnie z naszym kursem bezgotówkowym w momencie zaksięgowania. Zawsze korzystniejsze jest wykonanie przelewu w walucie rachunku. Za przelew walutowy zostanie pobrana opłata:
• standardowy to 40 złotych,
• za tryb pilny 50 złotych,
• dodatkowe potwierdzenie przelewu 20 złotych,
• nie wskazanie lub podanie błędnego numeru IBAN i kodu SWIFT 40 złotych,
• może być dodatkowa opłata banków pośredniczących, której nie znamy

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.

Odpowiedz
0 Lajków
SandraŚ
Były moderator
Były moderator icon
52
12
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (5 243 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Konieczność ponownej aktywacji aplikacji

U mnie wystąpiła ta sama sytuacja co u AleKre1995. Otwierając aplikację z rana wszystko było w porządku, jednak kolejnym razem - około 10:45 pojawił się widok "Aktywuj aplikację lub załóż konto bankow

...

30-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

A czy jest szansa zobaczyć obecną "ścieżkę rozwoju" aplikacji? kiedy nawet na kilka miesięcy do przodu można było zobaczyć co przed nami. 

Kto obecnie jest menadzerem spełeności? da się to jakoś reani

...

29-03-2025
Re: Brak możliwości wyboru konta głównego

Na ten moment nie planujemy zmian w tym zakresie, natomiast przekazałam Twoją sugestię do specjalistów 😊

29-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy