Odpowiedz

Tymczasowe limity płatności kartą

W ING jestem od niedawna i brakuje mi funkcji ustawiania limitów tymczasowych, którą miałem u konkurencji.

Limit tymczasowy polegał na tym, że ustawiamy taki limit, i obowiązuje on do końca dnia, potem działa standardowy limit ustawiony dla danej karty.

Po co takie rozwiązanie?

Limit transakcji internetowych mam ustawiony na 0 zł, bo nie chcę płacić kartą w internecie. Jednak czasem, raz na parę miesięcy zdarza się, że taką kartą muszę zapłacić. W takich przypadkach przydaje się limit tymczasowy. Ustawiam na kwotę transakcji, potwierdzam, płacę i po problemie.

W obecnej sytuacji, pewnie trzeba sobie radzić w większej ilości kroków, zmieniamy limit, potwierdzamy, płacimy i ponownie zmieniamy limit na poprzednią kwotę.

Problem pojawia się tutaj jeden, po skończonej płatności, można po prostu zapomnieć o przywróceniu limitu, dlatego tymczasowe są lepszą alternatywą

Odpowiedz
0 Lajków
buc
buc
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
3
7
28-11-2021
Wiadomość 1 z 2 (2 847 wyświetleń)

Re: Tymczasowe limity płatności kartą

Dzięki za sugestie. Pomysł wydaje się dobry. Przekazałem go do osób, które zajmują się rozwojem naszej bankowości internetowej i mobilnej. Na pewno weźmiemy go pod uwagę przy planowaniu kolejnych modyfikacji Emotikon: Szczęśliwy 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
ŁukaszW
Były moderator
Były moderator icon
699
229
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (2 797 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy