03-01-2026 10:32
Jestem naprawdę aktywnym użytkownikiem ING, mam bardzo rozbudowany plan zarządzania moimi finansami. Prowadzę budżet domowy w osobnej aplikacji. Bardzo chciałabym z tego zrezygnować na rzecz analizy transakcji w ING. Niestety kategorie są zbyt ogólne.
Brakuje choćby sekcji:
1. Zwierzęta z podkategoriami: Weterynarz, Wyżywienie, Akcesoria, Pozostałe (np. ubezpieczenie itp)
2. Dziecko/dzieci: z możliwością dodawania podkategorii: zajęcia dodatkowe, zachcianki, szkoła (składki wszelkiego rodzaju), wyżywienie (np. obiady), kieszonkowe
Wydatki podstawowe też są zbyt ogólne. Jeśli prowadzenie budżetu ma mieć sens i prowadzić do faktycznego monitorowania rozchodzących się środków to oprócz typowych zakupów (spożywka i chemia) brakuje mi kategorii: jedzenie na mieście/zachcianki
Brakuje kategorii Darowizny
W Zdrowie i uroda też chciałabym wiedzieć ile wydaje pieniędzy na lekarzy, leki a ile na kosmetyczkę i fryzjera
Kategoria Edukacja zostawiłabym przy dziecku a dla siebie bardziej widziałabym Rozwój osobisty z podkategoriami książki, szkolenia
Kategoria pozostałe: upominki,
Przy próbie generowania rocznego rozliczenia - PIT-28 - ryczałt, w samodzielnej księgowości ING, otrzymuję komunikat:
"brak schematu dla wybranego roku". Czy generowanie rozliczenia rocznego nie jest w
| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 14 | |
| 13 | |
| 12 | |
| 4 | |
| 4 |