Odpowiedz

Błędny adres odbiorcy w przelewie walutowym.

Witam.

Wykonałem dzisiaj przelew do odbiorcy z Wielkiej Brytanii.

Facet wpierw wysłał mi dane gdzie był jego adres pocztowy, to też wbiłem go w adres odbiorcy.

Chwilę później już po tym jak zrobiłem przelew, dostałem od niego podobny email z tym, że zamiast adresu pocztowego był już adres banku i teraz nie wiem czy ten adres odbiorcy jest poprawny i czy zapłata dotrze. W internecie piszą, że czasem w przelewach zagranicznych wymagany jest adres banku.

Czy mam się czym przejmować? Kod IBAN, SWIFT i wszystko inne jest na 100% poprawne.

Odpowiedz
0 Lajków
patryklewicki24
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
08-05-2025
Wiadomość 1 z 2 (9 130 wyświetleń)

Re.: Błędny adres odbiorcy w przelewie walutowym.

Standardowo w formularzu przelewu podajesz tylko dane odbiorcy i jego adres. Dodatkowe dane banku wpisujesz tylko, jeśli odbiorca ich wymaga. Więc najlepiej skontaktować się z nim i dopytać, czy te dane są konieczne, aby jego bank mógł zaksięgować ten przelew.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
506
88
18-01-2021
Wiadomość 2 z 2 (9 084 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Tragiczna jakość obsługi

Po zobaczeniu reklam rachunku osobistego oraz oprocentowania rachunku oszczędnościowego usiłowałem zostać klientem banku.
Jakie było moje zdumienie kiedy próby zdalnego założenia nie przyniosły rezulta...

12-06-2026
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Dziękuję,to juz wiem Emotikon: Szczęśliwy dodatkowy koszt takiej wpłaty 15zl 🤦🏻‍♀️
Bardziej chodzi mi o to,dlaczego tak się dzieje. Widzę,że nie tylko ja mam ten problem,choć wcześniej wszystko działało bez zarzutu.

11-06-2026
Re: Powiadomienia PUSH - zawartość

Dziękujemy za wszystkie sugestie Emotikon: Szczęśliwy

11-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy