Odpowiedz

Rozliczenie transakcji karta

Witam. Placąc karta poprzez PIN otrzymuje od razu powiadomienie na telefon z aplikacje iz dana kwota zostala pobrana, natomiast placac zblizeniowo, owe powiadonienie nie przychodzi i na koncie nie jest zaksiegowane juz drugi dzien nic. Czy mozna jakos to zmienic by przy platnosci zblizeniowo rowniez otrzynywac komunikat?
Danio3454
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
1
13-08-2016
Wiadomość 1 z 3 (8 908 wyświetleń)

Re.: Rozliczenie transakcji karta

Jeżeli płacisz zbliżeniowo, terminal może wykonać zapłatę w tzw. trybie offline czyli nie łączy się z bankiem w celu potwierdzenia salda.

W takim przypadku kwota nie jest blokowana na koncie, pojawia się od razu w historii konta w dniu, w którym punkt handlowy faktycznie pobierze pieniądze.

Wszystkie płatności zatwierdzane PIN-em są realizowane w trybie online czyli terminal potwierdza środki na koncie i tworzymy blokadę na koncie do czasu rozliczenia płatności przez sprzedawcę.

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
145
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (8 872 wyświetleń)

Re.: Rozliczenie transakcji karta

To zależy od punktu sprzedaży, w którym dokonujemy płatności. Np. IKEA czy Lidl mają tryb offline i kwoty do 50 zł u nich nie są blokowane bepośrednio na rachunku. Tam gdzie terminal działa online nawet mniejsza kwota jest blokowana i występuje w historii z opcją blokada.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (7 801 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy